Kuracie prsia z teplovzdušnej fritézy

Marinované kuracie prsia z teplovzdušnej fritézy: Neskutočne šťavnaté!

Tento recept nie je žiadnym prekvapením. Je to klasika, povinná výbava v kuchárskom zápisníku. Kuracie prsia z teplovzdušnej fritézy sú šťavnaté vo vnútri, príjemne opečené na povrchu. Recept je super čistý, keďže nezašpiníte panvicu ani sporák.
Náš tip je paprikovo cesnaková marináda. Je to však na vás. Či už použijete kúpenú zmes korenín alebo si pripravíte vlastnú dôležitý je ten gurmánsky pocit od prvého po posledné sústo. Buďte kreatívni a pripravte si ku kuracím prsiam malý šalát alebo aj niekoľko zemiakových hranolčekov. Takmer slávnostný obed máte v hotový v okamihu.

Ohodnoťte náš recept!
0

Suroviny

Vyberte počet porcií
2 kuracie prsia
2 strúčiky cesnaku
3lyžičky sladkej mletej papriky
1lyžička pálivej papriky v prášku alebo chilli
1lyžička sušeného tymiánu
1/4zväzku petržlenovej vňate
2lyžice olivového oleja
soľ a korenie podľa chuti
Pomôcky
Teplovzdušná fritéza

Nutričné hodnoty

431 Kalórie
7 g Sacharidy
21 g Tuky
52 g Bielkoviny

Postup

1.

Prirpavte marinádu

Cesnak ošúpte a nakrájajte nadrobno. Marinádu pripravte zmiešaním všetkých ingrediencií okrem kuracích pŕs.
Hotovo
2.

Marinujte kuracie prsia

Kuracie prsia opláchnite v studenej vode a osušte papierovou kuchynskou osuškou. Vložte ich do marinády na niekoľko hodín, ideálne celú noc.
Hotovo
3.

Vysmážajte

Do panvice teplovzdušnej fritézy vložte namarinované kuracie prsia a smažte pri 180 °C približne 10 minút. Môžete hneď servírovať!
Hotovo

Poznámky

Nutričné hodnoty vychádzajú z uvedených surovín a v skutočnosti sa môžu líšiť.
 Uložiť ako PDF