Domáce gnocchi

Pripravte si populárne domáce gnocchi

Výroba domácich gnocchi je manuálna práca. Avšak, keď budete sedieť nad tanierom s lahodným jedlom, poviete si, že to za to stálo. To vám garantujeme. Naviac, domáce gnocchi sa vám odvďačia nie len lahodnou chuťou, ale aj tým ako sú vlastne jednoduché. Na prípravu potrebuje 3 – 4 suroviny, ktoré máte v špajzy pravidelne. Zemiaky, múka, vajcia a použiť môžete aj trochu škrobu. To je všetko čo potrebujete na toto klasického lahodné jedlo. Na vytvarovanie typických gnocchi vám stačí ak vidlička. Fanúšik talianskej kuchyne však určite vie, že sa dajú kúpiť aj špeciálne drevené dosky s drážkami, ktoré cesto vytvarujú na požadovaný tvar, ako do talianskeho šéfkuchára. Mimochodom, pokojne cesto naplňte. Syrom, sladkými zemiakmi, či aj tekvicou. Fantázii sa medze nekladú.

Ohodnoťte náš recept!
0

Suroviny

Vyberte počet porcií
1 kg múčnych zemiakov
250 g múky + na miesenie a vaľkanie
1 vajce
1PL zemiakového škrobu
2lyžičky muškátového orieška voliteľné
soľ a korenie podľa chuti
Pomôcky
Škrabka na zemiaky alebo strúhadlo na zemiaky
Doska na gnocchi voliteľné

Nutričné hodnoty

289 Kalórie
58 g Sacharidy
1 g Tuky
8 g Bielkoviny

Postup

1.

Uvarte zemiaky

Zemiaky ošúpte a varte ich v osolenej vode asi 20 minút, kým nie sú mäkké. Zemiaky roztlačte alebo nastrúhajte a nechajte vychladnúť (dbajte na to, aby boli naozaj jemne roztlačené).
Hotovo
2.

Pripravte cesto

Do zemiakov pridáme múku, vajce a vymiesime pevné cesto.
Hotovo
3.

Vytvarujte gnocchi

Cesto rozdeľte na porcie po 10 - 15 g a pomúčenými rukami z nich vytvarujte guľky. Každú guľku položte na vidličku a palcom ju jemne pretlačte cez hroty vidličky (chce to trochu cviku).
Hotovo
4.

Gnocchi uvarte

Gnochci varte vo vriacej vode, kým nevyplávajú na povrch. Potom ich spracujte podľa potreby.
Hotovo

Poznámky

Nutričné hodnoty vychádzajú z uvedených surovín a v skutočnosti sa môžu líšiť.
 Uložiť ako PDF