Rybie prsty z teplovzdušnej fritézy

Rybie prsty: Zapnite teplovzdušnú fritézu a za pár minút vychutnávajte!

Milujeme prípravu rybích prstov v teplovzdušnej fritéze. Prečo? Je to rýchle, chutné a výsledok je neporovnateľne chrumkavejší. Preto sa dnes s vami podelíme o náš recept na chrumkavé rybie prsty z fritézy Airfryer. Pýtate sa, aké ryby sú vhodné? Väčšina komerčných rybích prstov používa aljašskú tresku. To robíme aj my. Ak nie je k dispozícii alebo chcete vyskúšať niečo iné, môžete vyskúšať aj merlúzu, okúnika alebo tresku.

Mimochodom, vedeli ste, že v teplovzdušnej fritéze môžete ľahko pripraviť aj mrazené rybie prsty? Jednoducho ich vložte do panvice a nastavte teplovzdušnú fritézu na 180 °C. Prsty sú hotové už za 10 minút. Existuje niečo jednoduchšie?

Či už domáce alebo z mrazničky: teraz je čas na rybie prsty!

Suroviny

Vyberte počet porcií
400 g tresky aljašskej
200 g strúhanky
100 g múky Typ 405
3 vajcia
soľ a korenie podľa chuti
Pomôcky
Teplovzdušná fritéza

Nutričné hodnoty

669 Kalórie
74 g Sacharidy
20 g Tuky
45 g Bielkoviny

Postup

1.

Pripravte si suroviny

Rybu opláchnite v studenej vode, osušte kuchynskou rolkou a nakrájajte na tyčinky alebo pásiky široké asi 3 cm. Múku, rozšľahané vajcia a strúhanku pripravte na taniere tak, aby ste v nich mohli obaľovať rybu.
Hotovo
2.

Obaľte rybie prsty v trojobale

Kúsky ryby postupne obaľte v múke, vajciach a strúhanke
Hotovo
3.

Vyprážajte

Panvicu teplovzdušnej fritézy vyložte papierom na pečenie. Rybie prsty položte na panvicu tak, aby medzi nimi bol malý priestor. Fritézu nastavte na 200 °C na 15 minút. V polovici vyprážania rybie prsty otočte.
Hotovo

Poznámky

Nutričné hodnoty sú približné, v skutočnosti sa môžu líšiť.
 Uložiť ako PDF