Gnocchi z teplovzdušnej fritézy
Super jednoduché
Chrumkavé gnocchi z teplovzdušnej fritézy
Gnocchi zrejme netreba nikomu predstavovať. Poliate roztopeným maslom a posypané syrom, s omáčkou alebo pestom, či dokonca zapekané! Tento druh talianskych halušiek sa však dá pripraviť aj ako chutný snack, či desiata. Ako na to?
Stačí vám na to teplovzdušná fritéza. Gnocchi ochuťte, posypte syrom a po 10 minútach smaženia horúcim vzduchom máte hotovú chrumkavú desiatu. Čerešničkou na torte je dip. Našim favoritom je obyčajná kyslá smotana, no určite by sme odporučili aj paprikový dip. Ak toto hodovania chcete priviesť k dokonalosti, spravte si domáce gnocchi podľa nášho receptu. Pre tých, ktorí radi experimentujú máme tiež recept na gnocchi z tekvice.
Mimochodom! Ak chcete svoje kulinárske zážitky dotiahnuť k dokonalosti: Urobte si vlastné gnocchi! Základný recept aj tekvicovú verziu nájdete v našich receptoch.
Suroviny
Vyberte počet porcií
500 g gnocchi | |
50 g parmezánu | |
1/4zväzku petržlenovej vňate | |
1lyžička sladkej mletej papriky | |
1 strúčik cesnaku | |
2lyžice olivového oleja | |
soľ a korenie podľa chuti |
Pomôcky
Teplovzdušná fritéza |
Nutričné hodnoty
321
Kalórie
42 g
Sacharidy
12 g
Tuky
9 g
Bielkoviny
Postup
1.
Pripravte si ingrediencie
Nastrúhajte parmezán. Cesnak ošúpte a nakrájajte nadrobno. Petržlenovú vňať umyte, osušte a nasekajte nadrobno.
Hotovo
2.
Ochuťte gnocchi
Zmiešajte všetky prísady. Zmesou dôkladne obaľte gnocchi.
Hotovo
3.
Opečte gnocchi
Vložte gnocchi do panvice teplovzdušnej fritézy a smažte pri teplote 180 °C približne 10 minút. Môžete okamžite servírovať, nezabudnite na dip.
Hotovo
Poznámky
Výživové údaje sú približne vypočítané na základe uvedených zložiek. Odchýlky sú možné.