Chlebová placka s čevapčiči

Balkánska špecialita: Chlebová placka s čevapčiči

Chlebová placka s čevapčiči? Túto dobrotu si dávame vždy, keď potrebujeme niečo rozumné zjesť, no nemáme čas pohodlne sa k jedlu usadiť. Čevapčiči s čerstvým šalátom, uhorkou a paradajkou. K tomu omáčka podľa vlastného výberu – my radi používame našu vegánsku cesnakovú omáčku. Aj ajvar sa dokonale hodí k tejto kombinácii. Vyskúšaj a vytvor si z receptu svoj vlastný výtvor! Mimochodom, takéto jedlo sa dá výborne podávať aj na grilovačke. Stačí dať všetky prísady na stôl a každý si môže naplniť svoju chlebovú placku tak, ako ju má najradšej!

Ohodnoťte náš recept!
0

Suroviny

Vyberte počet porcií
4 malé chlebové placky prípadne pita chlieb
4porcie čevapčiči
4 listy šalátu
40 g šalátovej uhorky
1 paradajka
1 červená cibuľa
4porcie vegánskej cesnakovej omáčky
4porcie Ajvar

Nutričné hodnoty

538 Kalórie
53 g Sacharidy
22 g Tuky
29 g Bielkoviny

Postup

1.

Príprava prísad

Umyte uhorku a paradajku. Cibuľu ošúpte a všetko nakrájajte na tenké plátky. Šalát umyte a osušte. Chlebovú placku rozrežte na taštičku a trochu ju vydlabte.
Hotovo
2.

Naplnenie chlebovej placky

Vnútro chleba potrite cesnakovou omáčkou. Naplňte šalátom, uhorkou, paradajkou, cibuľou a čevapčiči. Podávajte s cesnakovou omáčkou a ajvarom.
Hotovo

Poznámky

Nutričné ​​hodnoty sú odhadované podľa surovín. V skutočnosti sa môžu líšiť.
 Uložiť ako PDF