Čevapčiči

Čevapčiči sú malé grilované rolky z mletého mäsa, byliniek a korenín. Sú obľúbené najmä v juhovýchodnej Európe. V Chorvátsku a v niekoľkých ďalších krajinách sú dokonca národným jedlom. Najradšej máme čevapčiči s chutným ajvarom alebo rovno ako celé jedlo do ruky: čevapčiči v chlebovej placke neodolá nikto. Čevapčiči sa všade pripravujú trochu inak, takže neexistuje jeden originálny recept. Tu je jednoduchý a rýchly recept na domáce čevapčiči. Máš chuť sa pridať? Mimochodom, domáce čevapčiči sa dajú namiesto opekania na panvici pripraviť naozaj dobre aj na grile!

Bez hodnotenia

Suroviny

Vyberte počet porcií
500 g miešaného mletého mäsa
1 strúčik cesnaku
1 cibuľa
1/4zväzku petržlenovej vňate
1ČL mletej papriky
1ČL sladkej papriky v prášku
1PL rastlinného oleja
soľ a korenie podľa chuti

Nutričné hodnoty

273 Kalórie
2 g Sacharidy
20 g Tuky
21 g Bielkoviny

Postup

1.

Príprava prísad

Cesnak a cibuľu ošúpte a nakrájajte veľmi nadrobno. Petržlenovú vňať umyte, osušte a veľmi najemno nasekajte.
Hotovo
2.

Formovanie čevapčiči

Všetky prísady spolu dobre premiešajte a zo zmesi vytvarujte približne 12 rovnako veľkých guľôčok, ktoré následne rozvaľkajte do trochu plochého tvaru tak, aby vznikli mäsové guľky s rozmermi približne 3 × 10 cm.
Hotovo
3.

Opekanie čevapčiči

Na panvici rozohrejte rastlinný olej a prudko na ňom opečte čevapčiči. Následne nechajte opekať na miernom ohni.
Hotovo

Poznámky

Jedna porcia tu zodpovedá 3 kusom čevapčiči.
Nutričné hodnoty sú približné, v skutočnosti sa môžu líšiť.

Pridajte komentár