Chlebová placka s čevapčiči
Balkánska špecialita: Chlebová placka s čevapčiči
Chlebová placka s čevapčiči? Túto dobrotu si dávame vždy, keď potrebujeme niečo rozumné zjesť, no nemáme čas pohodlne sa k jedlu usadiť. Čevapčiči s čerstvým šalátom, uhorkou a paradajkou. K tomu omáčka podľa vlastného výberu – my radi používame našu vegánsku cesnakovú omáčku. Aj ajvar sa dokonale hodí k tejto kombinácii. Vyskúšaj a vytvor si z receptu svoj vlastný výtvor! Mimochodom, takéto jedlo sa dá výborne podávať aj na grilovačke. Stačí dať všetky prísady na stôl a každý si môže naplniť svoju chlebovú placku tak, ako ju má najradšej!
Suroviny
Vyberte počet porcií
4 malé chlebové placky prípadne pita chlieb | |
4porcie čevapčiči | |
4 listy šalátu | |
40 g šalátovej uhorky | |
1 paradajka | |
1 červená cibuľa | |
4porcie vegánskej cesnakovej omáčky | |
4porcie Ajvar |
Nutričné hodnoty
538
Kalórie
53 g
Sacharidy
22 g
Tuky
29 g
Bielkoviny
Postup
1.
Príprava prísad
Umyte uhorku a paradajku. Cibuľu ošúpte a všetko nakrájajte na tenké plátky. Šalát umyte a osušte. Chlebovú placku rozrežte na taštičku a trochu ju vydlabte.
Hotovo
2.
Naplnenie chlebovej placky
Vnútro chleba potrite cesnakovou omáčkou. Naplňte šalátom, uhorkou, paradajkou, cibuľou a čevapčiči. Podávajte s cesnakovou omáčkou a ajvarom.
Hotovo
Poznámky
Nutričné hodnoty sú odhadované podľa surovín. V skutočnosti sa môžu líšiť.