Cestoviny s tekvicou

Jesenná pohoda: Cestoviny s tekvicou

Jeseň je ročným obdobím, ktoré prichádza s chladnejším počasím, farebnými listami a samozrejme, s bohatou úrodou tekvíc. Táto zelenina nie je iba dekoratívna, ale skrýva v sebe aj bohaté chuťové a výživové hodnoty. Tekvicové recepty sú skvelým spôsobom, ako v tejto sezóne získať potrebné živiny a zároveň sa tešiť z jej unikátnej chuti. Jedným z takýchto receptov, ktorý vás zahreje v chladných jesenných dňoch, sú cestoviny s tekvicou.

Prejsť na recept

Varenie môže byť skvelým spôsobom, ako sa vyjadriť a zároveň pripraviť niečo výnimočné pre svojich blízkych. Cestoviny s tekvicou nie sú iba chutným pokrmom, ale aj vynikajúcim spôsobom, ako zahrnúť sezónnu zeleninu do vášho jedálnička. V našom archíve receptov nájdete množstvo inšpirácií na jesenné recepty, ktoré vás naučia, ako z tekvíc a iných sezónnych surovín vyťažiť maximum.

Základom tohto receptu je kvalitná tekvica, čerstvé bylinky a samozrejme, kvalitné cestoviny. Omáčka s tekvicovým pyré, čerstvým parmezánom a bazalkou pridá tomuto jedlu autentickú chuť, ktorá uspokojí aj tých najnáročnejších gurmánov. Ak poznáte náš recept na základné tekvicové pyré a máte ho pripravené v chladničke, potom bude príprava týchto cestovín doslova otázkou pár minút.

Správne nástroje pre dokonalý výsledok

Ak chcete dosiahnuť dokonalú konzistenciu omáčky a zároveň ušetriť čas, odporúčame použiť šikovný mixér. S jeho pomocou jednoducho a rýchlo pripravíte hladké tekvicové pyré, ktoré je základom omáčky pre naše cestoviny. Mixér je nástrojom, ktorý ocení každý milovník varenia, a je neoddeliteľnou súčasťou moderných kuchýň. Rovnako ako skladovacie nádoby na potraviny. V nich môže uskladniť doslova čokoľvek, aj predpripravené suroviny, a ušetriť tým veľa času počas varenia.

Recept na cestoviny s tekvicou je jednoduchý, rýchly a výsledok je naozaj pôsobivý. Je to ideálny spôsob, ako ochutiť jesenné dni a zároveň si vychutnať spoločné chvíle pri varení. Tak neváhajte, skúste tento recept a nechajte sa uniesť chuťovou harmóniou, ktorú ponúka kombinácia cestovín a tekvice.

Ohodnoťte náš recept!
0

Suroviny

Vyberte počet porcií
300 g cestovín podľa vášho výberu
150g tekvicového pyré
150 g smotanového syra
1/2 cibule
1 strúčik cesnaku
2PL paradajkového pretlaku
1lyžička škorice
1lyžička mletej papriky
50 g parmezánu
1/2zväzku bazalky
soľ a korenie podľa chuti

Nutričné hodnoty

765 Kalórie
87 g Sacharidy
30 g Tuky
31 g Bielkoviny

Postup

1.

Pripravte si ingrediencie

Cibuľu a cesnak ošúpte a nakrájajte nadrobno. Bazalku umyte, osušte a tiež nasekajte nadrobno. Niekoľko lístkov si odložíme bokom. Parmezán nastrúhajte podľa vašej chuti.
Hotovo
2.

Pripravte omáčku

Na panvici zohrejte olivový olej. Cibuľu a cesnak opečte na oleji do zlatista. Na miernom ohni pridajte paradajkový pretlak, tekvicové pyré, smotanový syr a korenie. Dobre premiešajte. Primiešajte 1/3 parmezánu. Podľa chuti osolíme a okoreníme. Varte na miernom ohni, kým omáčka nie je pekne krémová.
Hotovo
3.

Uvarte cestoviny

Uvarte cestoviny podľa návodu na obale, sceďte ich a pridajte do omáčky. Všetko dobre premiešajte.
Hotovo
4.

Podávajte

Cestoviny rozdeľte na dve porcie a podávajte so zvyšným parmezánom a bazalkou.
Hotovo

Poznámky

Nutričné ​​hodnoty sú odhadované podľa surovín. V skutočnosti sa môžu líšiť.
 Uložiť ako PDF