Zapečená tortilla s batátom

El classico inak – zapečená tortilla s batátom

Ai caramba! Dnes je v menu zapečená tortilla s batátom – pôvodne španielska klasiku s novým nádychom. Nahradili sme klasické zemiaky tými sladkými. Do tortilly môžete pridať aj špenát a syr feta. Pikantná, aromatická a sladká zároveň: podľa nás je to skutočný zážitok.

Ohodnoťte náš recept!
0

Suroviny

Vyberte počet porcií
500 g batátov
200 g ovčieho syru
200 g baby špenátu
8 vajíčka
3 strúčiky cesnaku
2 červená cibuľa
2 PL masla
soľ a korenie (podľa chuti)
Pomôcky
1 Veľká panvica

Nutričné hodnoty

306 Kalórie
24 g Sacharidy
16 g Tuky
14 g Bielkoviny

Postup

1.

Pripravte si suroviny

Sladké zemiaky, cibuľu a cesnak ošúpte a nakrájajte nadrobno. Špenát umyte a osušte. Syr feta nahrubo rozdrvte.
Hotovo
2.

Rozšľahajte vajcia a zmiešajte ich s ostatnými prísadami. Dochuťte soľou a korením.
Hotovo
3.

Ochutnávka!

Dochuťte soľou a korením.
Hotovo
4.

Prísady rozložte na panvicu

Na panvici rozpustite maslo a rovnomerne doň rozložte zemiakovú zmes.
Hotovo
5.

Pripravte tortilly

Tortillu varte na miernom ohni približne 35 minút.
Hotovo

Poznámky

Nutričné hodnoty vychádzajú z uvedených surovín a v skutočnosti sa môžu líšiť.
 Uložiť ako PDF