Domáce americké zemiaky

Miluje ich každý – americké zemiaky

Domáce americké zemiaky pečené v rúre sú jedným z najjednoduchších spôsobov, ako pripraviť zemiaky skutočne lahodne. Majú mnoho názvov: americké zemiaky, zemiakové štvrtky, pečené zemiaky alebo iné mená. Tu je recept na naozaj chrumkavé a pikantné pečené zemiaky z rúry.

Ohodnoťte náš recept!
0

Suroviny

Vyberte počet porcií
1 kg nových zemiakov
1/2zväzku rozmarínu
1/2zväzku tymianu
3PL olivového oleja
2ČL sladkej mletej papriky
soľ a korenie podľa chuti

Nutričné hodnoty

305 Kalórie
43 g Sacharidy
11 g Tuky
5 g Bielkoviny

Postup

1.

Príprava zemiakov

Zemiaky rozkrojte na polovice a nakrájajte ich na mesiačiky. Dôkladne ich umyte vo veľkej mise so studenou vodou.
Hotovo
2.

Príprava byliniek

Rozmarín a tymian umyte, osušte, lístky odtrhnite zo stoniek a nadrobno ich nasekajte.
Hotovo
3.

Rozohriatie rúry

Rúru predhrejte na 200 °C pri hornom a spodnom ohreve.
Hotovo
4.

Zamiešajte a upečte

Zemiaky nechajte poriadne odkvapkať a v miske ich dobre premiešajte s koreninami, olivovým olejom a bylinkami. Rozložte zemiaky na plech vyložený papierom na pečenie. Pečte približne 40 minút, kým nedosiahnete požadovaný stupeň opečenia.
Hotovo

Poznámky

Nutričné hodnoty sú približné, v skutočnosti sa môžu líšiť.
 Uložiť ako PDF