Zapečená tortilla s batátom
Super jednoduché
El classico inak – zapečená tortilla s batátom
Ai caramba! Dnes je v menu zapečená tortilla s batátom – pôvodne španielska klasiku s novým nádychom. Nahradili sme klasické zemiaky tými sladkými. Do tortilly môžete pridať aj špenát a syr feta. Pikantná, aromatická a sladká zároveň: podľa nás je to skutočný zážitok.
Suroviny
Vyberte počet porcií
500 g batátov | |
200 g ovčieho syru | |
200 g baby špenátu | |
8 vajíčka | |
3 strúčiky cesnaku | |
2 červená cibuľa | |
2 PL masla | |
soľ a korenie (podľa chuti) |
Pomôcky
1 Veľká panvica |
Nutričné hodnoty
306
Kalórie
24 g
Sacharidy
16 g
Tuky
14 g
Bielkoviny
Postup
1.
Pripravte si suroviny
Sladké zemiaky, cibuľu a cesnak ošúpte a nakrájajte nadrobno. Špenát umyte a osušte. Syr feta nahrubo rozdrvte.
Hotovo
2.
Rozšľahajte vajcia a zmiešajte ich s ostatnými prísadami. Dochuťte soľou a korením.
Hotovo
3.
Ochutnávka!
Dochuťte soľou a korením.
Hotovo
4.
Prísady rozložte na panvicu
Na panvici rozpustite maslo a rovnomerne doň rozložte zemiakovú zmes.
Hotovo
5.
Pripravte tortilly
Tortillu varte na miernom ohni približne 35 minút.
Hotovo
Poznámky
Nutričné hodnoty vychádzajú z uvedených surovín a v skutočnosti sa môžu líšiť.