Alsaský tarte flambée
Spravte si domáci tarte flambée
Alsaský tarte flambée Už len pri tomto slovnom spojení sa nám zbiehajú slinky. Aj vám? Tak prečo si ho neurobiť doma? Základom je naše veľmi jednoduché cesto tarte flambée. A potom už stačí len obloha. Celé to upečieme v rúre dochrumkava a špecialita z Alsaska je na svete. Skvelé, nie? Vedeli ste, že tarte flambée sa kedysi pieklo najprv v peci na drevo, aby sa využilo prvé veľké teplo? Neskôr sa do pece dával chlieb a ostatné výrobky. Zaujímavé, však?
Suroviny
Vyberte počet porcií
1 Cesto na tarte flambée | |
250 g kyslej smotany | |
100g crème fraîche | |
300 g údenej slaniny | |
2 červené cibule | |
1hrsť rukoly voliteľné | |
soľ a korenie podľa chuti |
Nutričné hodnoty
762
Kalórie
85 g
Sacharidy
52 g
Tuky
22 g
Bielkoviny
Postup
1.
Príprava
Cibuľu ošúpeme, rozkrojíme na polovicu a nakrájame na pásiky. Zmiešajte kyslú smotanu a crème fraîche a podľa chuti dosoľte a dokoreňte.
Hotovo
2.
Predhriatie rúry
Predhrejeme rúru na horný/spodný ohrev na 250 °C.
Hotovo
3.
Obložte tarte flambée
Cesto na tarte flambée rozvaľkajte na papieri na pečenie ako v poslednom kroku základného receptu. Môžete pripraviť jeden veľký koláč alebo 4 menšie. Cesto rovnomerne potrite zmesou kyslej smotany, v prípade potreby ho ešte raz osoľte a okoreňte. Navrch položte slaninu a cibuľu a pečte v rúre približne 7 minút, kým okraje nezhnednú. Podľa potreby podávajte s hrsťou rukoly.
Hotovo
Poznámky
Výživové údaje sú približne vypočítané na základe uvedených zložiek. Odchýlky sú možné.