Hubová nátierka

Hubová nátierka je chutnou alternatívou k syrom, údeninám a podobne. Vďaka hríbom a šampiňónom je neuveriteľne aromatická a chutí nielen na chlebe. Tento krém môže skutočne zažiariť aj ako náplň do lístkového cesta. Sú dipy a nátierky typu “urob si sám” presne vaša záležitosť? Potom by ste určite mali vyskúšať náš hráškový dip a guacamole!

Bez hodnotenia

Suroviny

Vyberte počet porcií
20 g sušených hríbov
150 g šampiňónov
50 g masla
1 červená cibuľa
1 strúčik cesnaku
1 PL balzamikového octu
1 PL zeleninového vývaru
soľ a korenie (podľa chuti)
Equipment
Mixer

Nutričné hodnoty

143 kalórie
6 g sacharidy
11 g tuky
4 g bielkoviny

Postup

1.

Príprava

Hríby vložte do vody na 60 minút tak, aby boli len zakryté.
Hotovo
2.

Suroviny nasekajte nadrobno

Šampiňóny očistite a nakrájajte nadrobno. Cibuľu a cesnak ošúpte a nakrájajte nadrobno.
Hotovo
3.

Suroviny prevarte

Do panvice pridajte šampiňóny vrátane vody, balzamikového octu a suchého zeleninového vývaru a za stáleho miešania všetko priveďte do varu. Potom znížte teplotu na minimum a varte, kým sa tekutina nevyvarí a nevznikne krémová zmes.
Hotovo
4.

Zmes prevarte

Smotanu a zvyšné maslo rozmixujte v mixéri, kým nezískate jemnú nátierku. Dochuťte soľou a korením.
Hotovo

Poznámky

Nutričné ​​hodnoty sú odhadované podľa surovín. V skutočnosti sa môžu líšiť.

Pridajte komentár