Zdravý chlieb zo špargle
Super jednoduché
Zdravý chlieb zo špargle s čerstvým syrom, medvedím cesnakom a pažítkou je chlieb, ktorý ste ešte určite nejedli. Skvele sa hodí sa k veľkonočnému brunchu. Vašim hosťom určite vyčarí úsmev na tvári! Okrem klasického chlebu môže tento nezvyčajný kúsok dodať vášmu vareniu nový nádych. Ďalšou z jeho výhod je, že ho nemusíte nechať dlho kysnúť. Zamiešajte cesto, vložte ho do formy na chlieb a šup s ním do horúcej rúry! Vyskúšajte náš recept! Tip: Jedna porcia zodpovedá približne jednému krajcu chleba. Jeden chlieb zodpovedá 12 krajcom.
Bez hodnotenia
Suroviny
Vyberte počet porcií
350 g zelenej špargle | |
1/2zväzku medvedieho cesnaku | |
3 vajcia | |
150 g čerstvého syra | |
80 g čerstvého syra | |
80 g masla | |
350 g celozrnnej múky (podľa vlastného výberu) | |
1balenie prášku do pečiva | |
1ČL sušeného droždia | |
soľ a korenie podľa chuti |
Pomôcky
1 kuchynský robot | |
1 ošatka |
Nutričné hodnoty
202
kalórie
19 g
sacharidy
11 g
tuk
6 g
bielkoviny
Postup
1.
Pripravte špargľu
Odrežte drevnatý koniec špargle a špargľu nakrájajte na kúsky dlhé približne 1 cm. Osolenú vodu priveďte do varu a špargľu varte približne 6 minút. Mala by byť stále pevná na dotyk. Špargľu scedíme a odoberieme 100 ml vody.
Hotovo
2.
Predhrejte rúru
Predhrejte rúru na 160 °C.
Hotovo
3.
Premiešajte cesto
Medvedí cesnak a pažítku umyte, osušte a nasekajte nadrobno. Opatrne zmiešajte vajcia a smotanový syr. V horúcej vode so špargľou rozpustite maslo a pridajte ho do syrovej zmesi. Postupne pridávajte múku, prášok do pečiva, droždie, soľ a korenie a vymiešajte do hladka.
Hotovo
4.
Pridajte špargľu:
Do cesta opatrne vmiešajte medvedí cesnak, pažítku a špargľu.
Hotovo
5.
Pečenie
Formu na bochník vymastite a vysypte múkou, nalejte do nej cesto a pečte v rúre asi 50 minút. Skúšajte pomocou paličky.
Hotovo
Poznámky
Nutričné informácie sú približným vodítkom na základe uvedených zložiek. Odchýlky sú možné.
Pridajte komentár
Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.