Vyrobte si vlastnú zelerovú soľ

Zelerová soľ je skvelou alternatívou soli, ak chcete trochu znížiť jej spotrebu. Ukážeme vám, ako si vyrobiť vlastnú náhradu soli!

Bez hodnotenia

Suroviny

Vyberte počet porcií
1 kg stopkového zeleru
Pomôcky
sušička ovocia
mixér

Nutričné hodnoty

206 kalórie
22 g sacharidy
2 g tuk
12 g bielkoviny

Postup

1.

Príprava

Zeler očistite a dobre osušte. Nakrájajte ho na malé kúsky a položte na plát automatickej sušičky.
Hotovo
2.

Sušenie a mixovanie

Zeler sušte 10 hodín pri teplote 42 °C a potom ho v mixéri spracujte na prášok. Uchovávajte vo vzduchotesnej nádobe.
Hotovo

Poznámky

Nutričné ​​informácie sú približným vodítkom na základe uvedených zložiek. Odchýlky sú možné.

Pridajte komentár