Domáca zelerová soľ

Zelerová soľ je skvelou alternatívou soli, ak chcete trochu znížiť jej spotrebu. Ukážeme vám, ako si vyrobiť vlastnú náhradu soli!

Bez hodnotenia

Suroviny

Vyberte počet porcií
1 kg stopkového zeleru
Pomôcky
sušička ovocia
mixér

Nutričné hodnoty

206 kalórie
22 g sacharidy
2 g tuk
12 g bielkoviny

Postup

1.

Príprava

Zeler očistite a dobre osušte. Nakrájajte ho na malé kúsky a položte na plát automatickej sušičky.
Hotovo
2.

Sušenie a mixovanie

Zeler sušte 10 hodín pri teplote 42 °C a potom ho v mixéri spracujte na prášok. Uchovávajte vo vzduchotesnej nádobe.
Hotovo

Poznámky

Nutričné ​​informácie sú približným vodítkom na základe uvedených zložiek. Odchýlky sú možné.
 Uložiť ako PDF

Pridajte komentár