Pečené kura z teplovzdušnej fritézy

Nedeľná klasika? Pečené kura!

Dnes máme na jedálnom lístku pečené kura z teplovzdušnej fritézy s lahodne pikantnou marinádou. Podľa typu teplovzdušnej fritézy môžeš kurča jednoducho vložiť do fritovacieho koša alebo ho napichni na rotačný špíz ako v prípade našej fritézy VitAir. Vďaka rovnomernému otáčaniu bude kurča zvonku krásne chrumkavé a zvnútra šťavnaté a jemné. Dnes ti ukážeme náš jednoduchý recept, pri ktorom sa ti hneď určite začnú zbiehať slinky.

Bez hodnotenia

Suroviny

Vyberte počet porcií
1 malé kurča pripravené na varenie
5 perlových cibúľ prípadne 2 cibule
2zväzok tymianu
4PL rastlinného oleja
1ČL prášku do pečiva
2PL Medu
2PL citrónovej šťavy
1ČL sladkej mletej papriky
1ČL údenej mletej papriky alebo použite viac sladkej mletej papriky
soľ a korenie podľa chuti
Pomôcky
Teplovzdušná fritéza môžete použiť ihlice na špíz
Kuchynská niť
Špáradlo

Nutričné hodnoty

524 Kalórie
9 g Sacharidy
32 g Tuky
50 g Bielkoviny

Postup

1.

Na marinádu

Rozmiešajte dohladka olej, mletú papriku, citrónovú šťavu, med, soľ a korenie.
Hotovo
2.

Príprava kurčaťa

Kurča opláchnite a dobre osušte. Zvnútra aj zvonku ho osoľte a okoreňte. Perlovú cibuľu ošúpte, bylinky umyte a osušte. Cibuľu a bylinky vložte do brušnej dutiny kurčaťa. Uzatvorte pomocou špáradla. Stehná a krídla zviažte kuchynskou niťou.
Hotovo
3.

Marinovanie kurča

Marinádu rovnomerne rozotrite na kurča. Marinujte ho 30 minút v chladničke.
Hotovo
4.

Varenie kurčaťa

Kurča umiestnite na rotačný špíz alebo do fritovacieho koša teplovzdušnej fritézy a grilujte ho pri teplote 180 °C približne 45 minút. Čas sa môže líšiť v závislosti od veľkosti kurčaťa.
Hotovo

Poznámky

Recept je na 4 porcie, pričom sa vychádza z toho, že jedno celé kurča, ako hlavné jedlo, nasýti zhruba 4 osoby.
Zaobstaraj si na tento recept kurča pripravené na varenie. Kúpiš ho v supermarkete alebo v mäsiarstve. Vnútornosti, perie a pod. už sú z takéhoto kurčaťa odstránené a dá sa okamžite spracovať.
Nutričné hodnoty sú približné, v skutočnosti sa môžu líšiť.
 Uložiť ako PDF

Pridajte komentár