Zemiaky pečené v šupke
Super jednoduché
Symbol jesene: zemiaky pečené v šupke
Zemiaky v šupe sa pripravujú veľmi ľahko a sú skvelou prílohou – alebo dokonca hlavnou hviezdou jedla. Pretože takýto veľký pečený zemiak vás naozaj zasýti. Podávame s poriadnou kvapkou domácej vegánskej kyslej smotany. A ak to máte radi ešte divokejšie, pozrite si náš recept na kumpir. Pečený zemiak je naplnený viac ako len dipom. Veľa zábavy pri testovaní!
Suroviny
Vyberte počet porcií
4 múčnaté zemiaky každý približne 200 g | |
1PL olivového oleja | |
soľ a korenie podľa chuti | |
4porcie kyslej smotany voliteľné |
Pomôcky
alobal |
Nutričné hodnoty
194
Kalórie
34 g
Sacharidy
4 g
Tuky
4 g
Bielkoviny
Postup
1.
Predhriatie rúry
Predhrejte rúru na 200 °C.
Hotovo
2.
Pripravte zemiaky
Zemiaky dôkladne opláchnite pod studenou vodou. Na každý veľký kus alobalu položte zemiak.
Hotovo
3.
Nakrájajte zemiaky
Zemiaky raz narežte po celom obvode a niekoľkokrát popichajte vidličkou.
Hotovo
4.
Ochutenie zemiakov
Zemiaky potrite olivovým olejom a dochuťte soľou a korením.
Hotovo
5.
Pečenie zemiakov
Zemiaky pevne zabaľte do alobalu a pečte približne 60 minút. Sú hotové, keď sa dajú ľahko popichať vidličkou.
Hotovo
Poznámky
Nutričné hodnoty sú približné, v skutočnosti sa môžu líšiť.