Zapekané Gnocchi

Jednoduché, rýchle a super chutné! Zapekané gnocchi

Zapekané gnocchi sú skutočnou záchranou, keď sa vám po práci nechce variť, ale napriek tomu potrebujete teplú večeru. Všetky ingrediencie dajte do zapekacej misy, upečte dozlatista a môžete vychutnávať – takto jednoduchý tento recept je. Môžete použiť gnocchi kúpené v obchode alebo domáce. Na paradajkovú omáčku odporúčame náš recept! Áno, je to omáčka na pizzu, ale je výborná aj na cestoviny. Dobrú chuť!

Ohodnoťte náš recept!
0

Suroviny

Vyberte počet porcií
400 g Gnocchi
1porcia paradajkovej omáčky alebo pretlak z paradajok
100 g slaniny
1 cibuľa
1 strúčik cesnaku
1/2zväzku čerstvého bazalky
100 g Gouda syra prípadne ementál
Pomôcky
Zapekacia misa

Nutričné hodnoty

717 Kalórie
77 g Sacharidy
29 g Tuky
31 g Bielkoviny

Postup

1.

Pripravte si suroviny

Cibuľu a cesnak ošúpte a nakrájajte nadrobno. Slaninu nakrájajte na približne 0,5 cm tenké pásiky. Bazalku umyte, osušte a nasekajte nadrobno.
Hotovo
2.

Opečte slaninu

Slaninu smažte, bez pridania tuku, na panvici na miernom ohni približne 20 minút. Po 10 minútach pridajte cibuľu a slaninu. Po uplynutí času pridajte paradajkovú omáčku a všetko dobre premiešajte. Dochuťte soľou a korením.
Hotovo
3.

Pripravte rúru

Predhrejte rúru na horný/spodný ohrev 200 °C.
Hotovo
4.

Zapekané Gnocchi

Zmiešajte Gnocchi a omáčku, zmes vložte do zapekacej misy a posypte strúhaným syrom. Pečte približne 30 minút.
Hotovo

Poznámky

Nutričné hodnoty vychádzajú z uvedených surovín a v skutočnosti sa môžu líšiť.
 Uložiť ako PDF