Wasabi dip

Wasabi dip: Ostrý doplnok s bohatou históriou

Pri spomienke na wasabi si väčšina z nás predstaví silný, pikantný zážitok, ktorý je neoddeliteľnou súčasťou japonskej kuchyne. No čo keď by sme túto intenzívnosť pretransformovali do lahodného dipu, ktorý môže byť kráľom každej party? Predstavujeme vám recept na wasabi dip, ktorý v sebe skrýva nie len ostrú chuť, ale aj bohatú históriu.

Prejsť na recept

Ide o tradičnú japonskú prísadu, ktorá sa získava z koreňa rastliny Wasabia japonica. Jej história siaha stovky rokov dozadu a v Japonsku sa cení pre svoje výnimočné chuťové vlastnosti a tiež pre svoje potenciálne zdravotné benefity. Obsahuje phytochemikálie známe ako izotiocyanáty, ktoré môžu pomôcť pri prevencii mnohých chorôb, vrátane rakoviny. Tieto zlúčeniny tiež podporujú detoxikáciu tela a majú protizápalové vlastnosti.

V súčasnosti je populárne po celom svete, najmä vďaka sushi, no má oveľa širšie využitie. Ako hlavná ingrediencia v našom wasabi dipe, prináša do vášho jedálnička nielen autentický východný nádych, ale aj skvelý zdravotný prínos.

Príprava dipu a k čomu sa hodí

Na prípravu wasabi dipu budete potrebovať niekoľko základných kuchynských pomôcok. Miska na zmiešanie, šľahač na dôkladné premiešanie zmesi a citrónový lis pre čerstvú šťavu z limetky sú nevyhnutné.

Tento wasabi dip sa dokonale hodí k rôznym druhom jedla. Skvelý je napríklad ako doplnok k sushi, na grilovačku, zeleninovým paličkám, pečeným zemiakom alebo jednoducho ako dip k vašim obľúbeným chipsom.

Dip v chladničke vydrží niekoľko až 5 dní, stačí ho len správne uskladniť. Avšak vzhľadom na jeho neodolateľnú chuť, je možné, že ho skonzumujete omnoho skôr. Je čas ochutnať niečo nové, odvážne a nádherné. Je čas vyskúšať wasabi dip.

Ak hľadáte ďalšie tipy na inšpiráciu do kuchyne, náš archív receptov je to správne miesto pre vás. To svoje si tu nájdu mäsožravci, vegetariáni, či dokonca vegáni. Prajeme vám veľa zábavy pri varení a, samozrejme, dobrú chuť!

Suroviny

Vyberte počet porcií
2lyžičky wasabi pasty
1 limetka
1lyžička medu
250 g kyslej smotany
soľ a korenie podľa chuti

Nutričné hodnoty

153 Kalórie
7 g Sacharidy
13 g Tuky
2 g Bielkoviny

Postup

1.

Pripravte si ingrediencie

Nastrúhajte kôru z limetky a potom z nej vytlačte šťavu. Jarnú cibuľku umyte a nakrájajte na jemné kolieska.
Hotovo
2.

Pokvapkajte dipom

Zmiešajte s ostatnými prísadami a dochuťte soľou a korením.
Hotovo

Poznámky

Nutričné hodnoty sú približné, v skutočnosti sa môžu líšiť.
 Uložiť ako PDF
Značky