Wasabi dip
Super jednoduché
Wasabi dip: Ostrý doplnok s bohatou históriou
Pri spomienke na wasabi si väčšina z nás predstaví silný, pikantný zážitok, ktorý je neoddeliteľnou súčasťou japonskej kuchyne. No čo keď by sme túto intenzívnosť pretransformovali do lahodného dipu, ktorý môže byť kráľom každej party? Predstavujeme vám recept na wasabi dip, ktorý v sebe skrýva nie len ostrú chuť, ale aj bohatú históriu.
Prejsť na recept
Ide o tradičnú japonskú prísadu, ktorá sa získava z koreňa rastliny Wasabia japonica. Jej história siaha stovky rokov dozadu a v Japonsku sa cení pre svoje výnimočné chuťové vlastnosti a tiež pre svoje potenciálne zdravotné benefity. Obsahuje phytochemikálie známe ako izotiocyanáty, ktoré môžu pomôcť pri prevencii mnohých chorôb, vrátane rakoviny. Tieto zlúčeniny tiež podporujú detoxikáciu tela a majú protizápalové vlastnosti.
V súčasnosti je populárne po celom svete, najmä vďaka sushi, no má oveľa širšie využitie. Ako hlavná ingrediencia v našom wasabi dipe, prináša do vášho jedálnička nielen autentický východný nádych, ale aj skvelý zdravotný prínos.
Príprava dipu a k čomu sa hodí
Na prípravu wasabi dipu budete potrebovať niekoľko základných kuchynských pomôcok. Miska na zmiešanie, šľahač na dôkladné premiešanie zmesi a citrónový lis pre čerstvú šťavu z limetky sú nevyhnutné.
Tento wasabi dip sa dokonale hodí k rôznym druhom jedla. Skvelý je napríklad ako doplnok k sushi, na grilovačku, zeleninovým paličkám, pečeným zemiakom alebo jednoducho ako dip k vašim obľúbeným chipsom.
Dip v chladničke vydrží niekoľko až 5 dní, stačí ho len správne uskladniť. Avšak vzhľadom na jeho neodolateľnú chuť, je možné, že ho skonzumujete omnoho skôr. Je čas ochutnať niečo nové, odvážne a nádherné. Je čas vyskúšať wasabi dip.
Ak hľadáte ďalšie tipy na inšpiráciu do kuchyne, náš archív receptov je to správne miesto pre vás. To svoje si tu nájdu mäsožravci, vegetariáni, či dokonca vegáni. Prajeme vám veľa zábavy pri varení a, samozrejme, dobrú chuť!
Suroviny
Vyberte počet porcií
2lyžičky wasabi pasty | |
1 limetka | |
1lyžička medu | |
250 g kyslej smotany | |
soľ a korenie podľa chuti |