Vegánska cícerová polievka
Super jednoduché
Zahreje na duši – vegánska cícerová polievka
Cícerová polievka sa robí rýchlo. Je tiež vegánska, plné dobrých ingrediencií a vďaka kajenskému koreniu je úžasne pikantná. Vyskúšajte náš recept a nechajte sa zohriať zvnútra. Máte radi polievky? Máme pre vás pripravené ďalšie recepty!
Suroviny
Vyberte počet porcií
| 240 g cíceru z plechovky alebo skla | |
| 1 cibuľa | |
| 1 strúčik cesnaku | |
| 2 mrkvy | |
| 200 g zemiakov voskových | |
| 3/4 l zeleninového vývaru | |
| 1PL paradajkového pretlaku | |
| 1PL olivového oleja | |
| 1ČL sušeného oregana | |
| 1ČL sušeného tymiánu | |
| 1/2ČL kajenského korenia | |
| 1/2zväzku čerstvej petržlenovej vňate | |
| soľ a korenie podľa chuti |
Nutričné hodnoty
178
Kalórie
24 g
Sacharidy
5 g
Tuky
6 g
Bielkoviny
Postup
1.
Pripravte si ingrediencie
Ošúpte mrkvu a zemiaky a nakrájajte na malé kocky. Cibuľu a cesnak ošúpte a najemno pokrájajte. Petržlenovú vňať umyte, osušte a nadrobno pokrájajte. Cícer dobre scedíme.
Hotovo
2.
Orestujte zeleninu
Vo veľkom hrnci zohrejte olivový olej. Cibuľu a cesnak restujte 2 minúty. Pridajte mrkvu a zemiaky a duste 4 minúty.
Hotovo
3.
Podliatie
Zalejeme zeleninovým vývarom a dusíme na miernom ohni asi 15 minút.
Hotovo
4.
Korenie
Pridajte paradajkový pretlak, oregano, tymián, petržlenovú vňať, cícer a kajenské korenie. Opäť dusíme 10 minút.
Hotovo
5.
Polievku dochutíme
Podľa potreby dochutíme soľou, korením, kajenským korením a paradajkovým pretlakom a ďalej dusíme, kým polievka nezhustne a nebude krémová.
Hotovo
Poznámky
Nutričné hodnoty sú odhadované podľa surovín. V skutočnosti sa môžu líšiť.