Vegánska cícerová polievka

Zahreje na duši – vegánska cícerová polievka

Cícerová polievka sa robí rýchlo. Je tiež vegánska, plné dobrých ingrediencií a vďaka kajenskému koreniu je úžasne pikantná. Vyskúšajte náš recept a nechajte sa zohriať zvnútra. Máte radi polievky? Máme pre vás pripravené ďalšie recepty!

Ohodnoťte náš recept!
0

Suroviny

Vyberte počet porcií
240 g cíceru z plechovky alebo skla
1 cibuľa
1 strúčik cesnaku
2 mrkvy
200 g zemiakov voskových
3/4 l zeleninového vývaru
1PL paradajkového pretlaku
1PL olivového oleja
1ČL sušeného oregana
1ČL sušeného tymiánu
1/2ČL kajenského korenia
1/2zväzku čerstvej petržlenovej vňate
soľ a korenie podľa chuti

Nutričné hodnoty

178 Kalórie
24 g Sacharidy
5 g Tuky
6 g Bielkoviny

Postup

1.

Pripravte si ingrediencie

Ošúpte mrkvu a zemiaky a nakrájajte na malé kocky. Cibuľu a cesnak ošúpte a najemno pokrájajte. Petržlenovú vňať umyte, osušte a nadrobno pokrájajte. Cícer dobre scedíme.
Hotovo
2.

Orestujte zeleninu

Vo veľkom hrnci zohrejte olivový olej. Cibuľu a cesnak restujte 2 minúty. Pridajte mrkvu a zemiaky a duste 4 minúty.
Hotovo
3.

Podliatie

Zalejeme zeleninovým vývarom a dusíme na miernom ohni asi 15 minút.
Hotovo
4.

Korenie

Pridajte paradajkový pretlak, oregano, tymián, petržlenovú vňať, cícer a kajenské korenie. Opäť dusíme 10 minút.
Hotovo
5.

Polievku dochutíme

Podľa potreby dochutíme soľou, korením, kajenským korením a paradajkovým pretlakom a ďalej dusíme, kým polievka nezhustne a nebude krémová.
Hotovo

Poznámky

Nutričné ​​hodnoty sú odhadované podľa surovín. V skutočnosti sa môžu líšiť.
 Uložiť ako PDF