Domáci humus
Super jednoduché
Nekupujte ho, spravte si domáci humus
Humus je dip vyrobený prevažne z roztlačeného cíceru. Je to orientálna špecialita a je obľúbená najmä s mezze (malé predjedlá) alebo s chlebom. Namiesto kupovania hotového humusu zo supermarketu si ho teraz môžete vyrobiť sami Pretože tak presne viete, čo v ňom je. Recept je navyše super jednoduchý a humus si môžete dochutiť podľa svojich preferencií. To musíte vyskúšať! Máte chuť na ešte orientálnejšie chute? Potom si pozrite naše recepty z levantskej kuchyne!
Bez hodnotenia
Suroviny
Vyberte počet porcií
240 g cíceru z plechovky alebo skla | |
1 citrón | |
3lyžice tahini | |
3lyžice olivového oleja | |
2 strúčiky cesnaku | |
1lyžička rasce | |
soľ a korenie podľa chuti |
Pomôcky
Mixér |
Nutričné hodnoty
208
Kalórie
10 g
Sacharidy
16 g
Tuky
5 g
Bielkoviny
Postup
1.
Pripravíme si suroviny
Cesnak ošúpeme a nasekáme nahrubo. Cícer dobre scedíme. Vytlačte citrónovú šťavu.
Hotovo
2.
Rozmixujte humus
Všetky ingrediencie rozmixujte najemno v mixéri a dochuťte soľou a korením Ak je to potrebné, pridajte trochu olivového oleja pre konzistenciu.
Hotovo
Poznámky
Nutričné hodnoty sú odhadované podľa surovín. V skutočnosti sa môžu líšiť.
Pridajte komentár
Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.