Domáci humus

Nekupujte ho, spravte si domáci humus

Humus je dip vyrobený prevažne z roztlačeného cíceru. Je to orientálna špecialita a je obľúbená najmä s mezze (malé predjedlá) alebo s chlebom. Namiesto kupovania hotového humusu zo supermarketu si ho teraz môžete vyrobiť sami Pretože tak presne viete, čo v ňom je. Recept je navyše super jednoduchý a humus si môžete dochutiť podľa svojich preferencií. To musíte vyskúšať! Máte chuť na ešte orientálnejšie chute? Potom si pozrite naše recepty z levantskej kuchyne!

Bez hodnotenia

Suroviny

Vyberte počet porcií
240 g cíceru z plechovky alebo skla
1 citrón
3lyžice tahini
3lyžice olivového oleja
2 strúčiky cesnaku
1lyžička rasce
soľ a korenie podľa chuti
Pomôcky
Mixér

Nutričné hodnoty

208 Kalórie
10 g Sacharidy
16 g Tuky
5 g Bielkoviny

Postup

1.

Pripravíme si suroviny

Cesnak ošúpeme a nasekáme nahrubo. Cícer dobre scedíme. Vytlačte citrónovú šťavu.
Hotovo
2.

Rozmixujte humus

Všetky ingrediencie rozmixujte najemno v mixéri a dochuťte soľou a korením Ak je to potrebné, pridajte trochu olivového oleja pre konzistenciu.
Hotovo

Poznámky

Nutričné ​​hodnoty sú odhadované podľa surovín. V skutočnosti sa môžu líšiť.
 Uložiť ako PDF

Pridajte komentár