Tofu špízy

Tofu špízy v arašidovej marináde z grilu: Takto sa to robí!

Špízy z tofu pripravíte veľmi rýchlo. Vďaka grilu získajú krásnu chrumkavosť. Tentoraz sme testovali verziu s kokosovo-orechovou marinádou, ktorá nám trochu pripomína vegánsku verziu klasických indonézskych špízov satay. Samozrejme, našou obľúbenou prílohou je krémová arašidová omáčka! Vyskúšajte náš recept a ohromte svojich hostí lahodným vegánskym grilovaním!

Chcete sa dozvedieť viac o grilovaní? Mohol by vás zaujímať náš sprievodca na tému: Grilovanie s plynovým grilom!

Ohodnoťte náš recept!
0

Suroviny

Vyberte počet porcií
400 g tofu
1stonka citrónovej trávy nepovinné
1PL rastlinného oleja
1PL arašidového masla
20 g čerstvého zázvoru
2 strúčiky cesnaku
1PL kari pasty
1PL kari prášku
2PL kokosového mlieka Najlepšie je použiť krém, t. j. pevnejšiu časť.
Servírujte s
1s porciou arašidovej omáčky
Pomôcky
4 Špajdle drevené alebo kovové

Nutričné hodnoty

157 Kalórie
6 g Sacharidy
10 g Tuky
10 g Bielkoviny

Postup

1.

Pripravte si ingrediencie

Tofu na pol hodinu zabaľte kuchynskej utierky, aby vysala prebytočné tekutiny. Ošúpte a nastrúhajte zázvor a cesnak. Citrónovú trávu umyte a nakrájajte nadrobno.
Hotovo
2.

Pripravte marinádu

Zmiešajte všetky prísady na marinádu.
Hotovo
3.

Namarinujte tofu

Nakrájajte tofu na približne 1 cm kocky a zmiešajte s marinádou. Marinujte aspoň 4 hodiny (najlepšie však cez noc).
Hotovo
4.

Ugrilujte špízy

Na špajdle napichnite 4-5 kusov tofu. Grilujte na predhriatom grile na priamom ohni približne 3 minúty zo všetkých strán. Špízy podávajte s arašidovou omáčkou.
Hotovo

Poznámky

Nutričné hodnoty vychádzajú z uvedených surovín a v skutočnosti sa môžu líšiť.
 Uložiť ako PDF