Tofu špízy
Super jednoduché
Tofu špízy v arašidovej marináde z grilu: Takto sa to robí!
Špízy z tofu pripravíte veľmi rýchlo. Vďaka grilu získajú krásnu chrumkavosť. Tentoraz sme testovali verziu s kokosovo-orechovou marinádou, ktorá nám trochu pripomína vegánsku verziu klasických indonézskych špízov satay. Samozrejme, našou obľúbenou prílohou je krémová arašidová omáčka! Vyskúšajte náš recept a ohromte svojich hostí lahodným vegánskym grilovaním!
Chcete sa dozvedieť viac o grilovaní? Mohol by vás zaujímať náš sprievodca na tému: Grilovanie s plynovým grilom!
Suroviny
Vyberte počet porcií
400 g tofu | |
1stonka citrónovej trávy nepovinné | |
1PL rastlinného oleja | |
1PL arašidového masla | |
20 g čerstvého zázvoru | |
2 strúčiky cesnaku | |
1PL kari pasty | |
1PL kari prášku | |
2PL kokosového mlieka Najlepšie je použiť krém, t. j. pevnejšiu časť. |
Servírujte s
1s porciou arašidovej omáčky |
Pomôcky
4 Špajdle drevené alebo kovové |
Nutričné hodnoty
157
Kalórie
6 g
Sacharidy
10 g
Tuky
10 g
Bielkoviny
Postup
1.
Pripravte si ingrediencie
Tofu na pol hodinu zabaľte kuchynskej utierky, aby vysala prebytočné tekutiny. Ošúpte a nastrúhajte zázvor a cesnak. Citrónovú trávu umyte a nakrájajte nadrobno.
Hotovo
2.
Pripravte marinádu
Zmiešajte všetky prísady na marinádu.
Hotovo
3.
Namarinujte tofu
Nakrájajte tofu na približne 1 cm kocky a zmiešajte s marinádou. Marinujte aspoň 4 hodiny (najlepšie však cez noc).
Hotovo
4.
Ugrilujte špízy
Na špajdle napichnite 4-5 kusov tofu. Grilujte na predhriatom grile na priamom ohni približne 3 minúty zo všetkých strán. Špízy podávajte s arašidovou omáčkou.
Hotovo
Poznámky
Nutričné hodnoty vychádzajú z uvedených surovín a v skutočnosti sa môžu líšiť.