Tekvicový chlieb

Jesenný tekvicový chlieb

Tekvicový chlieb je na jeseň vždy vynikajúci. Chrumkavé tekvicové semienka a ovocné tekvicové pyré robia z tohto chleba niečo výnimočné. Náš tekvicový chlieb, ktorý sa pečie len niečo vyše hodiny, je rýchly, krásne vykysne a určite urobí veľký dojem. Či už na raňajky, večeru alebo ako príloha k lahodnej tekvicovej polievke, túto pochúťku by ste si nemali nechať ujsť!

Suroviny

Vyberte počet porcií
400 g tekvicového pyré
500 g múky
20 g čerstvého droždia
50 g cukru
50 ml mlieka
40 g masla
5lyžíc olivového oleja
60 g tekvicových semienok
1ČL škorice
10 g čerstvého zázvoru voliteľné
Pomôcky
Forma na bochník alebo pružinová forma
kuchynský robot voliteľné

Nutričné hodnoty

292 Kalórie
39 g Sacharidy
12 g Tuky
7 g Bielkoviny

Postup

1.

Pripravte cesto

Droždie rozpustite vo vlažnom mlieku s 1 PL cukru. Prikryte a nechajte niekoľko minút kysnúť.
Hotovo
2.

Miesenie cesta

Do tekvicového pyré pridajte podľa chuti škoricu a zázvor. Z múky, droždia, cukru, masla, oleja a soli vymiesime hladké cesto (môžeme to urobiť v kuchynskom robote alebo ručne). Nechajte kysnúť pri izbovej teplote 30 minút.
Hotovo
3.

Vytvarujte chlieb

Do cesta vmiešame polovicu tekvicových semienok. Vložte do vymastenej formy a nechajte 30 minút kysnúť.
Hotovo
4.

Predhriatie rúry

Predhrejte rúru na 180 °C horný/spodný ohrev.
Hotovo
5.

Upečte chlieb

Chlieb pečte približne 35 minút. Ak chcete, v polovici pečenia narežte povrch ostrým nožom, aby ste vytvorili krásny vzor.
Hotovo

Poznámky

Máte radi orechy? Do cesta zamiešajte vlašské alebo lieskové orechy, ktoré dodajú chlebu nový nádych!
Nutričné ​​hodnoty sú odhadované podľa surovín. V skutočnosti sa môžu líšiť.
 Uložiť ako PDF