Pečená tekvica

Jeseň? Pečená tekvica!

Pečená tekvica je pravdepodobne najjednoduchší spôsob prípravy tejto chutnej zeleniny. Pečená tekvica, či už vo forme hranolkov alebo malých kociek, je naozaj skvelou prílohou, ale aj výborným občerstvením. A najkrajšie na tom je, že si tekvicu môžete ochutiť presne tak, ako vám to najviac chutí. Najradšej používame rozmarín alebo tymian, cesnak, olivový olej, soľ a korenie. Tekvicu však môžete dochutiť aj inými bylinkami alebo semienkami, napríklad sezamom. Aby sme zvýraznili sladkosť, použijeme trochu medu.

Ohodnoťte náš recept!
0

Suroviny

Vyberte počet porcií
1 stredne veľká tekvica Hokkaido cca 1-1,3 kg
2 PL olivového oleja
1PL medu
1 strúčik cesnaku
1 červená cibuľa
1/2zväzku rozmarínu
soľ a korenie podľa chuti

Nutričné hodnoty

158 Kalórie
26 g Sacharidy
4 g Tuky
3 g Bielkoviny

Postup

1.

Príprava prísad

Cesnak a cibuľu ošúpte a nakrájajte veľmi nadrobno. Rozpoľte tekvicu, odstráňte semienka a nakrájajte ju na hranolky. Rozmarín umyte, osušte a odtrhnite listy od stoniek.
Hotovo
2.

Predhriatie rúry

Rúru predhrejte na 200 °C horný/spodný ohrev.
Hotovo
3.

Ochutenie tekvice

Plátky tekvice zmiešajte s olivovým olejom, medom, cesnakom, cibuľou, rozmarínom, soľou a korením. Rozložte na plech vystlaný papierom na pečenie.
Hotovo
4.

Pečenie tekvice

Tekvicu pečte približne 30 minút, kým nie je mäkká.
Hotovo

Poznámky

Ak máte radi syr feta, v posledných minútach ho na tekvicu nadrobte asi 50 g. Túto kombináciu milujeme!
Nutričné ​​hodnoty sú odhadované podľa surovín. V skutočnosti sa môžu líšiť.
 Uložiť ako PDF