Tekvicový chlieb
Super jednoduché
Jesenný tekvicový chlieb
Tekvicový chlieb je na jeseň vždy vynikajúci. Chrumkavé tekvicové semienka a ovocné tekvicové pyré robia z tohto chleba niečo výnimočné. Náš tekvicový chlieb, ktorý sa pečie len niečo vyše hodiny, je rýchly, krásne vykysne a určite urobí veľký dojem. Či už na raňajky, večeru alebo ako príloha k lahodnej tekvicovej polievke, túto pochúťku by ste si nemali nechať ujsť!
Suroviny
Vyberte počet porcií
400 g tekvicového pyré | |
500 g múky | |
20 g čerstvého droždia | |
50 g cukru | |
50 ml mlieka | |
40 g masla | |
5lyžíc olivového oleja | |
60 g tekvicových semienok | |
1ČL škorice | |
10 g čerstvého zázvoru voliteľné |
Pomôcky
Forma na bochník alebo pružinová forma | |
kuchynský robot voliteľné |
Nutričné hodnoty
292
Kalórie
39 g
Sacharidy
12 g
Tuky
7 g
Bielkoviny
Postup
1.
Pripravte cesto
Droždie rozpustite vo vlažnom mlieku s 1 PL cukru. Prikryte a nechajte niekoľko minút kysnúť.
Hotovo
2.
Miesenie cesta
Do tekvicového pyré pridajte podľa chuti škoricu a zázvor. Z múky, droždia, cukru, masla, oleja a soli vymiesime hladké cesto (môžeme to urobiť v kuchynskom robote alebo ručne). Nechajte kysnúť pri izbovej teplote 30 minút.
Hotovo
3.
Vytvarujte chlieb
Do cesta vmiešame polovicu tekvicových semienok. Vložte do vymastenej formy a nechajte 30 minút kysnúť.
Hotovo
4.
Predhriatie rúry
Predhrejte rúru na 180 °C horný/spodný ohrev.
Hotovo
5.
Upečte chlieb
Chlieb pečte približne 35 minút. Ak chcete, v polovici pečenia narežte povrch ostrým nožom, aby ste vytvorili krásny vzor.
Hotovo
Poznámky
Máte radi orechy? Do cesta zamiešajte vlašské alebo lieskové orechy, ktoré dodajú chlebu nový nádych!
Nutričné hodnoty sú odhadované podľa surovín. V skutočnosti sa môžu líšiť.