Tabouleh s granátovým jablkom

Arabská klasika – Tabouleh

Tabouleh je klasikou arabskej kuchyne. Často ho nazývame petržlenový šalát alebo bulgurový šalát. Na tabbouleh je pekné to, že pôvodne libanonský šalát sa robí rýchlo a vďaka semienkam mäty, citrónu a granátového jablka je pikantný a osviežujúci. Či už ako príloha, príprava jedla alebo občerstvenie: Tabbouleh sa hodí vždy.

Ohodnoťte náš recept!
0

Suroviny

Vyberte počet porcií
55g Bulgur
2ČL zeleninový vývar
1/2 granátové jablko
2zväzky petržlenová vňať
1zväzok mäty paradajka
2 jarná cibuľka
2 citróny
50ml olivový olej
soľ a korenie podľa chuti

Nutričné hodnoty

386 kalórie
34 g sacharidy
24 g tuk
6 g bielkoviny

Postup

1.

Pripravte si bulgur

Bulgur so zeleninovým vývarom zalejeme horúcou vodou tak, aby bol prikrytý a necháme 10 minút lúhovať.
Hotovo
2.

Vyberte jadierka z granátového jablka

Z granátového jablka vyberieme semienka: Na tento účel rozrežte granátové jablko pozdĺžne a v miske s vodou pod povrchom rozlomte. Odstráňte kôstky, odstráňte zvyšky ovocia z povrchu vody a osušte kôstky.
Hotovo
3.

Pripravte zvyšné ingrediencie

Paradajku, jarnú cibuľku, petržlenovú vňať a mätu umyjeme. Vytlačíme šťavu z dvoch citrónov. Paradajku nakrájame na malé kúsky a jarnú cibuľku na jemné kolieska. Bylinky osušíme a nasekáme nadrobno.
Hotovo
4.

Zmiešame všetky ingrediencie. Dochutíme olivovým olejom, soľou a korením.
Hotovo

Poznámky

Tabouleh je perfektné predjedlo, ale dá sa použiť aj ako mezze.
Nutričné ​​hodnoty sú odhadované podľa surovín. V skutočnosti sa môžu líšiť.
 Uložiť ako PDF