Tabouleh s granátovým jablkom
Arabská klasika – Tabouleh
Tabouleh je klasikou arabskej kuchyne. Často ho nazývame petržlenový šalát alebo bulgurový šalát. Na tabbouleh je pekné to, že pôvodne libanonský šalát sa robí rýchlo a vďaka semienkam mäty, citrónu a granátového jablka je pikantný a osviežujúci. Či už ako príloha, príprava jedla alebo občerstvenie: Tabbouleh sa hodí vždy.
Suroviny
Vyberte počet porcií
| 55g Bulgur | |
| 2ČL zeleninový vývar | |
| 1/2 granátové jablko | |
| 2zväzky petržlenová vňať | |
| 1zväzok mäty paradajka | |
| 2 jarná cibuľka | |
| 2 citróny | |
| 50ml olivový olej | |
| soľ a korenie podľa chuti | 
Nutričné hodnoty
					386
											kalórie
									
							
					34 g
											sacharidy
									
							
					24 g
											tuk
									
							
					6 g
											bielkoviny
									
					Postup
			
				1.			
				
					
			
					Pripravte si bulgur
Bulgur so zeleninovým vývarom zalejeme horúcou vodou tak, aby bol prikrytý a necháme 10 minút lúhovať.
										
					
						
						Hotovo
					
				
			
				2.			
				
					
			
					Vyberte jadierka z granátového jablka
Z granátového jablka vyberieme semienka: Na tento účel rozrežte granátové jablko pozdĺžne a v miske s vodou pod povrchom rozlomte. Odstráňte kôstky, odstráňte zvyšky ovocia z povrchu vody a osušte kôstky. 
										
					
						
						Hotovo
					
				
			
				3.			
				
					
			
					Pripravte zvyšné ingrediencie
Paradajku, jarnú cibuľku, petržlenovú vňať a mätu umyjeme. Vytlačíme šťavu z dvoch citrónov. Paradajku nakrájame na malé kúsky a jarnú cibuľku na jemné kolieska. Bylinky osušíme a nasekáme nadrobno.
										
					
						
						Hotovo
					
				
			
				4.			
				
					
					
			
			Zmiešame všetky ingrediencie. Dochutíme olivovým olejom, soľou a korením.
										
					
						
						Hotovo
					
				Poznámky
				Tabouleh je perfektné predjedlo, ale dá sa použiť aj ako mezze.			
					
				Nutričné hodnoty sú odhadované podľa surovín. V skutočnosti sa môžu líšiť.