Tabouleh s granátovým jablkom
Arabská klasika – Tabouleh
Tabouleh je klasikou arabskej kuchyne. Často ho nazývame petržlenový šalát alebo bulgurový šalát. Na tabbouleh je pekné to, že pôvodne libanonský šalát sa robí rýchlo a vďaka semienkam mäty, citrónu a granátového jablka je pikantný a osviežujúci. Či už ako príloha, príprava jedla alebo občerstvenie: Tabbouleh sa hodí vždy.
Suroviny
Vyberte počet porcií
| 55g Bulgur | |
| 2ČL zeleninový vývar | |
| 1/2 granátové jablko | |
| 2zväzky petržlenová vňať | |
| 1zväzok mäty paradajka | |
| 2 jarná cibuľka | |
| 2 citróny | |
| 50ml olivový olej | |
| soľ a korenie podľa chuti |
Nutričné hodnoty
386
kalórie
34 g
sacharidy
24 g
tuk
6 g
bielkoviny
Postup
1.
Pripravte si bulgur
Bulgur so zeleninovým vývarom zalejeme horúcou vodou tak, aby bol prikrytý a necháme 10 minút lúhovať.
Hotovo
2.
Vyberte jadierka z granátového jablka
Z granátového jablka vyberieme semienka: Na tento účel rozrežte granátové jablko pozdĺžne a v miske s vodou pod povrchom rozlomte. Odstráňte kôstky, odstráňte zvyšky ovocia z povrchu vody a osušte kôstky.
Hotovo
3.
Pripravte zvyšné ingrediencie
Paradajku, jarnú cibuľku, petržlenovú vňať a mätu umyjeme. Vytlačíme šťavu z dvoch citrónov. Paradajku nakrájame na malé kúsky a jarnú cibuľku na jemné kolieska. Bylinky osušíme a nasekáme nadrobno.
Hotovo
4.
Zmiešame všetky ingrediencie. Dochutíme olivovým olejom, soľou a korením.
Hotovo
Poznámky
Tabouleh je perfektné predjedlo, ale dá sa použiť aj ako mezze.
Nutričné hodnoty sú odhadované podľa surovín. V skutočnosti sa môžu líšiť.