Orechová zmrzlina

Domáca orechová zmrzlina

Výroba orechovej zmrzliny v zmrzlinovači je úplne jednoduchá – a super chutná. S praženými vlašskými orechmi a tajnou ingredienciou javorovým sirupom bude krásne aromatická, naozaj oriešková a taká lahodná, že vaša najnovšia porcia snáď ani nestihne ísť do mrazničky. Nezáleží na ročnom období: Táto zmrzlina funguje vždy. Takže: rýchlo pripravujte a užívajte si!

Ohodnoťte náš recept!
0

Suroviny

Vyberte počet porcií
80g orechový krém
90g cukor
80ml mlieko
Pomôcky
Zmrzlinovač
Mixér voliteľné

Nutričné hodnoty

181 kalórie
15 g sacharidy
12 g tuk
3 g bielkoviny

Postup

1.

Pripravte si vlašské orechy

Najskôr restujte na panvici asi 10 minút vlašské orechy, kým nezačnú intenzívne voňať. Zoberte panvicu zo sporáku a polovicu orechov najemno nastrúhajte, druhú polovicu nasekajte na malé kúsky. Pár nasekaných orechov si odložte bokom na dekoráciu.
Hotovo
2.

Pripravte si zmrzlinovú hmotu

Vlašské orechy dajte znovu do panvice a zmiešajte ich s mliekom a javorovým sirupom. Nechajte vychladnúť.
Hotovo
3.

Pridajte vajíčko

Oddeľte vaječné bielka od žĺtkov. Tri žĺtka zmiešajte spolu s cukrom na krémovú zmes. Bielok vyšľahajte spolu so štipkou soli na sneh a v druhej miske vyšľahajte smotanu. Spolu s penou z bielkov primiešajte oboje do vychladnutej zmesi vlašských orechov a mlieka.
Hotovo
4.

Dajte do zmrzlinovača

Teraz dajte všetko do zmrzlinovača, ktorý z orechovej zmesi vyčaruje za cca 30 až 40 minút, chutnú orechovú zmrzlinu.
Hotovo

Poznámky

K orechovej zmrzline sa hodí karamelová omáčka a trocha morskej soli.
Nutričné ​​hodnoty sú odhadované podľa surovín. V skutočnosti sa môžu líšiť.
 Uložiť ako PDF