Špenátová polievka s gorgonzolou
Super jednoduché
Skutočná lahôdka: Špenátová polievka s gorgonzolou
Špenátová polievka s gorgonzolou? Áno, nielen ako omáčka k haluškám alebo cestovinám, ale aj ako samostatná polievka je táto kombinácia jednoducho úžasná. Ak máte radi pomerne výraznú chuť gorgonzoly, táto polievka je pre vás tá pravá. Ako základ uvaríme polievku zo zemiakov a póru a vylepšíme ju gorgonzolou a baby špenátom. Dostali ste hlad? Vyskúšajte náš recept!
Suroviny
Vyberte počet porcií
1 pór | |
300 g zemiakov | |
2 strúčiky cesnaku | |
600 ml zeleninového vývaru | |
150 ml smotany | |
200 g mladého špenátu | |
60 g gorgonzoly | |
40 g vlašských orechov | |
1polievková lyžica masla masla | |
1 BIO citrón | |
soľ a korenie podľa chuti |
Pomôcky
GrandPrix voliteľne | |
alebo tyčový mixér |
Nutričné hodnoty
373
Kalórie
21 g
Sacharidy
27 g
Tuky
10 g
Bielkoviny
Postup
1.
Príprava
Pór umyte a nakrájajte na veľké kúsky. Zemiaky a cesnak ošúpte a nakrájajte na väčšie kúsky. Vlašské orechy pražíme na panvici bez pridania tuku na miernom ohni.
Citrón umyte v horúcej vode, kôru nastrúhajte a šťavu vytlačte. Špenát umyte a osušte.
Hotovo
2.
Príprava polievky
Maslo, pór, cesnak a zemiaky dáme do GrandPrix a pri rýchlosti 2 restujeme na 100 °C počas 2 minút. Polievku môžete tiež variť v hrnci. Prilejte vývar a smotanu a varte polievku pri stupni 2 a teplote 90 °C 20 minút, kým sa zemiaky neuvaria.
Hotovo
3.
Polievku rozmixujte na pyré
Do GrandPrixu pridajte 3/4 špenátu, gorgonzolu, citrónovú šťavu a kôru a vlašské orechy a polievku 1 minútu na rýchlosti 10 jemne mixujte na pyré. Dochutíme soľou, korením a podávame so zvyšným špenátom.
Hotovo
Poznámky
Výživové údaje sú približne vypočítané na základe uvedených zložiek. Odchýlky sú možné.