Špenátová polievka s gorgonzolou

Skutočná lahôdka: Špenátová polievka s gorgonzolou

Špenátová polievka s gorgonzolou? Áno, nielen ako omáčka k haluškám alebo cestovinám, ale aj ako samostatná polievka je táto kombinácia jednoducho úžasná. Ak máte radi pomerne výraznú chuť gorgonzoly, táto polievka je pre vás tá pravá. Ako základ uvaríme polievku zo zemiakov a póru a vylepšíme ju gorgonzolou a baby špenátom. Dostali ste hlad? Vyskúšajte náš recept!

Ohodnoťte náš recept!
0

Suroviny

Vyberte počet porcií
1 pór
300 g zemiakov
2 strúčiky cesnaku
600 ml zeleninového vývaru
150 ml smotany
200 g mladého špenátu
60 g gorgonzoly
40 g vlašských orechov
1polievková lyžica masla masla
1 BIO citrón
soľ a korenie podľa chuti
Pomôcky
GrandPrix voliteľne
alebo tyčový mixér

Nutričné hodnoty

373 Kalórie
21 g Sacharidy
27 g Tuky
10 g Bielkoviny

Postup

1.

Príprava

Pór umyte a nakrájajte na veľké kúsky. Zemiaky a cesnak ošúpte a nakrájajte na väčšie kúsky. Vlašské orechy pražíme na panvici bez pridania tuku na miernom ohni. Citrón umyte v horúcej vode, kôru nastrúhajte a šťavu vytlačte. Špenát umyte a osušte.
Hotovo
2.

Príprava polievky

Maslo, pór, cesnak a zemiaky dáme do GrandPrix a pri rýchlosti 2 restujeme na 100 °C počas 2 minút. Polievku môžete tiež variť v hrnci. Prilejte vývar a smotanu a varte polievku pri stupni 2 a teplote 90 °C 20 minút, kým sa zemiaky neuvaria.
Hotovo
3.

Polievku rozmixujte na pyré

Do GrandPrixu pridajte 3/4 špenátu, gorgonzolu, citrónovú šťavu a kôru a vlašské orechy a polievku 1 minútu na rýchlosti 10 jemne mixujte na pyré. Dochutíme soľou, korením a podávame so zvyšným špenátom.
Hotovo

Poznámky

Výživové údaje sú približne vypočítané na základe uvedených zložiek. Odchýlky sú možné.
 Uložiť ako PDF