Saltimbocca
Super jednoduché
Pre milovníkov teľaciny je saltimbocca povinnosť
Saltimbocca je talianska klasika. Hlavný chod je nie len jednoduchý ale aj chutný a my sa ho jednoducho nemôžeme nabažiť. Saltimbocca alla Romana, ako sa jedlo nazýva v plnom znení, pozostáva z tenko naklepaných teľacích rezňov s trochou šalvie a prosciutta. Celé sa to zrýchla opečie – ale len z jednej strany a potom sa to ešte zahorúca podáva. Jednoduché, ale dômyselné. Odvážte sa vyskúšať pravú taliansku pochúťku!
Suroviny
Vyberte počet porcií
4 teľacie rezne | |
8plátkov prosciutta | |
1zväzok šalvie | |
100 g kukuričnej múky | |
2lyžice olivového oleja | |
soľ a korenie podľa chuti |
Pomôcky
špáradlo na zuby |
Nutričné hodnoty
220
Kalórie
5 g
Sacharidy
9 g
Tuky
30 g
Bielkoviny
Postup
1.
Príprava
Šalviu umyte, osušte a odtrhnite listy od stoniek. Teľacie kotlety prikryte potravinárskou fóliou a naklepte ich asi 0,5 cm tenko. Potom raz prerežte v strede.
Hotovo
2.
Pripravte mäso
Teľacie rezne na jednej strane osolíme a okoreníme. Mäsko otočte. Na vrch položte 2 veľké šalviové listy a 1 plátok prosciutta a upevnite ich špáradlami. Každý rezeň vložte spodnou stranou len raz do škrobu a prebytočnú vrstvu oklepte.
Hotovo
3.
Osmažte saltimboccu
Rozohrejte panvicu s olivovým olejom. Rezne vložte na panvicu prosciuttom nahor a škrobom nadol a smažte ich za občasného potriasania, kým nie sú na spodnej strane dobre prepečené a na povrchu už nie sú ružové škvrny.
Hotovo
Poznámky
Nutričné hodnoty sú odhadované podľa surovín. V skutočnosti sa môžu líšiť.