Saltimbocca

Pre milovníkov teľaciny je saltimbocca povinnosť

Saltimbocca je talianska klasika. Hlavný chod je nie len jednoduchý ale aj chutný a my sa ho jednoducho nemôžeme nabažiť. Saltimbocca alla Romana, ako sa jedlo nazýva v plnom znení, pozostáva z tenko naklepaných teľacích rezňov s trochou šalvie a prosciutta. Celé sa to zrýchla opečie – ale len z jednej strany a potom sa to ešte zahorúca podáva. Jednoduché, ale dômyselné. Odvážte sa vyskúšať pravú taliansku pochúťku!

Ohodnoťte náš recept!
0

Suroviny

Vyberte počet porcií
4 teľacie rezne
8plátkov prosciutta
1zväzok šalvie
100 g kukuričnej múky
2lyžice olivového oleja
soľ a korenie podľa chuti
Pomôcky
špáradlo na zuby

Nutričné hodnoty

220 Kalórie
5 g Sacharidy
9 g Tuky
30 g Bielkoviny

Postup

1.

Príprava

Šalviu umyte, osušte a odtrhnite listy od stoniek. Teľacie kotlety prikryte potravinárskou fóliou a naklepte ich asi 0,5 cm tenko. Potom raz prerežte v strede.
Hotovo
2.

Pripravte mäso

Teľacie rezne na jednej strane osolíme a okoreníme. Mäsko otočte. Na vrch položte 2 veľké šalviové listy a 1 plátok prosciutta a upevnite ich špáradlami. Každý rezeň vložte spodnou stranou len raz do škrobu a prebytočnú vrstvu oklepte.
Hotovo
3.

Osmažte saltimboccu

Rozohrejte panvicu s olivovým olejom. Rezne vložte na panvicu prosciuttom nahor a škrobom nadol a smažte ich za občasného potriasania, kým nie sú na spodnej strane dobre prepečené a na povrchu už nie sú ružové škvrny.
Hotovo

Poznámky

Nutričné ​​hodnoty sú odhadované podľa surovín. V skutočnosti sa môžu líšiť.
 Uložiť ako PDF