Rozmarínové zemiaky

Rozmarínové zemiaky sú jednou z našich najobľúbenejších príloh. Pretože v Nemecku sú zemiaky ako príloha veľmi populárne. Smažené, varené alebo pripravené v rúre: Zemiaky môžu vždy byť. V našom jednoduchom recepte preto vezmeme malé zemiačky, rozštvrtíme ich a necháme ich pekne v rúre s rozmarínom a cesnakom. Znie to ako príloha, ktorú potrebujete k ďalšiemu jedlu? Vyskúšajte náš recept!

Bez hodnotenia

Suroviny

Vyberte počet porcií
1 kg zemiakov malých
4 strúčiky cesnaku
1zväzok rozmarínu
3lyžice olivového oleja
soľ a korenie podľa chuti
Pomôcky
Forma na pečenie

Nutričné hodnoty

250 Kalórie
36 g Sacharidy
9 g Tuky
4 g Bielkoviny

Postup

1.

Príprava

Cesnak ošúpte a nasekajte úplne nadrobno. Rozmarín umyte, osušte, odstráňte listy zo stonky a nasekajte nadrobno. Zemiaky nakrájajte na štvrtiny a dôkladne ich opláchnite studenou vodou.
Hotovo
2.

Predhrejte rúru

Predhrejte rúru ma 200 °C.
Hotovo
3.

Pečenie rozmarínových zemiakov

Zemiaky zmiešajte s cesnakom, rozmarínom, olivovým olejom, soľou a korením, vložte do pekáča a pečte asi 40 minút dozlatista.
Hotovo

Poznámky

Nutričné ​​hodnoty sú odhadované podľa surovín. V skutočnosti sa môžu líšiť.
 Uložiť ako PDF

Pridajte komentár