Rozmarínové zemiaky

Rozmarínové zemiaky: Jednoduchá delikatesa plná chuti

Zemiaky sú jednou z najviac všestranných potravín, s ktorými sa dá experimentovať v kuchyni. Môžu byť pečené, varené, smažené alebo gratinované. Ale ak sa spoja s aromatickým rozmarínom, vznikne neodolateľne chutná kombinácia. Predstavujeme vám klasický recept, ktorý vás očarí a stane sa vašou stálicou pri mnohých príležitostiach.  Rozmarínové zemiaky.

Prejsť na recept

Rozmarín je výnimočná bylinka, ktorá dokáže premeniť jednoduchý pokrm na gurmánsky zážitok. Jeho jemne pikantná a svieža aróma je dokonalým doplnkom k zemiakom, dodávajúc im zaujímavý charakter a chuť, ktorú jednoducho zamilujete.

Rozmarínové zemiaky sú nielen chutné, ale aj veľmi praktické. Dajú sa servírovať ako hlavné jedlo, príloha, alebo dokonca ako samostatný snack na rôzne oslavy a párty. Ich príprava je rýchla, jednoduchá a nevyžaduje veľa ingrediencií, čo je ideálne pre rýchly večerný snak alebo návštevu nečakaných hostí.

Ako servírovať a variácie rozmarínových zemiakov

Zemiaky pečené s rozmarínom môžu byť skvelým doplnkom k mäsitým pokrmom, ale tiež k grilovaným rybám či zeleninovým šalátom. V závislosti od vašich chutí a potrieb môžete experimentovať s hrúbkou krájania zemiakov – či už preferujete tenšie plátky alebo hrubšie kusy, výsledok bude vždy lahodný.

Ak chcete rozšíriť chuťový profil tohto jedla, môžete pridať aj iné bylinky, ako je tymian alebo oregano. Môžete tiež zvoliť iný druh zemiakov, ktorý má odlišnú textúru a chuť, alebo pridať ďalšie ingrediencie ako cesnak alebo červenú papriku pre pikantnejší zážitok.

A čo by to boli za zemiaky bez dokonalého dipu? Z nášho archívu receptov si môžete vybrať rôzne dipy, ktoré dokonale doplnia chuť vašich rozmarínových zemiakov. Či už máte chuť na kyslú smotanu, cesnakový dip alebo pikantnú omáčku, náš archív má pre vás niečo v zásobe.

Rozmarínové zemiaky sú dokonalým dôkazom toho, že niekedy sú to najjednoduchšie recepty, ktoré nás najviac potešia. Ich univerzálnosť, výnimočná chuť a jednoduchosť prípravy ich robia ideálnym jedlom pre každú príležitosť. Tak neváhajte a pustite sa do varenia tejto delikatesy ešte dnes!

Ohodnoťte náš recept!
0

Suroviny

Vyberte počet porcií
1 kg zemiakov malých
4 strúčiky cesnaku
1zväzok rozmarínu
3lyžice olivového oleja
soľ a korenie podľa chuti
Pomôcky
Forma na pečenie

Nutričné hodnoty

250 Kalórie
36 g Sacharidy
9 g Tuky
4 g Bielkoviny

Postup

1.

Príprava

Cesnak ošúpte a nasekajte úplne nadrobno. Rozmarín umyte, osušte, odstráňte listy zo stonky a nasekajte nadrobno. Zemiaky nakrájajte na štvrtiny a dôkladne ich opláchnite studenou vodou.
Hotovo
2.

Predhrejte rúru

Predhrejte rúru ma 200 °C.
Hotovo
3.

Pečenie rozmarínových zemiakov

Zemiaky zmiešajte s cesnakom, rozmarínom, olivovým olejom, soľou a korením, vložte do pekáča a pečte asi 40 minút dozlatista.
Hotovo
Klarstein All-U-Can-Grill raclette gril 4 v 1
Klarstein All-U-Can-Grill raclette gril 4 v 1
74,77 €
99,90 €

Poznámky

Nutričné ​​hodnoty sú odhadované podľa surovín. V skutočnosti sa môžu líšiť.
 Uložiť ako PDF