Rozmarínové zemiaky
Rozmarínové zemiaky sú jednou z našich najobľúbenejších príloh. Pretože v Nemecku sú zemiaky ako príloha veľmi populárne. Smažené, varené alebo pripravené v rúre: Zemiaky môžu vždy byť. V našom jednoduchom recepte preto vezmeme malé zemiačky, rozštvrtíme ich a necháme ich pekne v rúre s rozmarínom a cesnakom. Znie to ako príloha, ktorú potrebujete k ďalšiemu jedlu? Vyskúšajte náš recept!
Bez hodnotenia
Suroviny
Vyberte počet porcií
1 kg zemiakov malých | |
4 strúčiky cesnaku | |
1zväzok rozmarínu | |
3lyžice olivového oleja | |
soľ a korenie podľa chuti |
Pomôcky
Forma na pečenie |
Nutričné hodnoty
250
Kalórie
36 g
Sacharidy
9 g
Tuky
4 g
Bielkoviny
Postup
1.
Príprava
Cesnak ošúpte a nasekajte úplne nadrobno. Rozmarín umyte, osušte, odstráňte listy zo stonky a nasekajte nadrobno. Zemiaky nakrájajte na štvrtiny a dôkladne ich opláchnite studenou vodou.
Hotovo
2.
Predhrejte rúru
Predhrejte rúru ma 200 °C.
Hotovo
3.
Pečenie rozmarínových zemiakov
Zemiaky zmiešajte s cesnakom, rozmarínom, olivovým olejom, soľou a korením, vložte do pekáča a pečte asi 40 minút dozlatista.
Hotovo
Poznámky
Nutričné hodnoty sú odhadované podľa surovín. V skutočnosti sa môžu líšiť.
Pridajte komentár
Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.