Šalát s lahôdkovou salámou Lyoner
Saláma lyoner obohatí váš šalát
Šalát s lahôdkovou salámou Lyoner je bavorská klasika, ktorá výborne chutí ako desiata, tak na pivnej slávnosti v záhrade, ale aj na obed či večeru. Tento chutný a výdatný šalát sa skrátka hodí na každú príležitosť. Aj preto, že je veľmi jednoduchý na prípravu. Klasický salámový šalát sa pripravuje z lyonskej lahôdkovej salámy. Pridáme cibuľu, uhorky a lahodný dresing. Ak ho chcete odľahčiť, pridajte niekoľko reďkoviek a petržlenovú vňať. Servírujte ako prílohu alebo s praclíkom, či s krajcom chleba. Dobrú chuť!
Suroviny
Vyberte počet porcií
| 400 g Lyonerskej lahôdkovej salámy | |
| 1/2 cibule | |
| 150 g uhoriek | |
| 1zväzok pažítky | |
| 4PL bieleho vínneho octu | |
| 4PL rastlinného oleja | |
| 1PL sladkej horčice | |
| 1PL cukru | |
| soľ a korenie podľa chuti | 
Pomôcky
| Kuchynský robot / Kuchynský robot so sekáčikom voliteľné | 
Nutričné hodnoty
					420
											Kalórie
									
							
					8 g
											Sacharidy
									
							
					37 g
											 Tuky
									
							
					14 g
											Bielkoviny
									
					Postup
			
				1.			
				
					
			
					Pripravte si ingrediencie
Lyoner ošúpte nakrájajte na tenké pásiky alebo plátky prípadne kocky. Ošúpte cibuľu a nakrájajte ju na tenké pásiky. Uhorky nakrájajte pozdĺžne na plátky. Pažítku umyte, osušte a nakrájajte na tenké kolieska.
										
					
						
						Hotovo
					
				
			
				2.			
				
					
			
			Zmiešajte šalát
Všetky prísady dôkladne premiešajte a dochuťte soľou a korením. Pred podávaním nechajte odstáť v chladničke aspoň 1 hodinu.
										
					
						
						Hotovo
					
				Poznámky
				Pripravte si šalát podľa vlstnej chuti.  Mnohí ľudia majú radi v šaláte trochu syra. Čo tak trochu goudy?			
					
				Šalát môžete ozvláštniť aj netradičným olejom alebo octom. 			
					
				Nutričné hodnoty vychádzajú z uvedených surovín a v skutočnosti sa môžu líšiť.			
			 
	 
		 
		 
		 
		 
		




