Pečená biela reďkovka
Biela reďkovka z grilu alebo panvice
Reďkovky z rúry ako teplá príloha? Určite stojí za vyskúšanie! Pretože tieto malé červené guľôčky nechutia dobre len čerstvo odtrhnuté alebo v šaláte. Jemná pikantnosť a chrumkavá štruktúra sú vynikajúce aj v kombinácii s cibuľou a cesnakom. Výborne sa hodí ako príloha k dobrému steaku. Vyskúšajte!
Suroviny
Vyberte počet porcií
200 g reďkoviek | |
1 červená cibuľa | |
3 strúčiky cesnaku | |
1vetvička kôpru | |
1 PL olivového oleja | |
1 ČL morskej soli |
Pomôcky
1 forma na pečenie |
Nutričné hodnoty
113
kalórie
8 g
sacharidy
7 g
tuk
2 g
bielkoviny
Postup
1.
Pripravte si reďkovky
Umyte a osušte reďkovky, odstráňte stopku a prekrojte ich na polovicu.
Hotovo
2.
Nakrájajte zeleninu
Cibuľu ošúpeme a nakrájame na väčšie kúsky, cesnak pretlačíme nožom.
Hotovo
3.
Uvarte reďkovky
Reďkovky varte vo vriacej vode približne 2 minúty a sceďte ich.
Hotovo
4.
Predhrejte rúru
Rúru predhrejte na 200 °C horný/spodný ohrev.
Hotovo
5.
Krátko opečieme a hotovo!
Reďkovky zmiešajte s cibuľou, cesnakom, olivovým olejom a morskou soľou v rúre a pečte približne 10 minút.
Hotovo
Poznámky
Nutričné informácie sú orientačné. Odchýlky sú možné.