Pečená biela reďkovka

Biela reďkovka z grilu alebo panvice

Reďkovky z rúry ako teplá príloha? Určite stojí za vyskúšanie! Pretože tieto malé červené guľôčky nechutia dobre len čerstvo odtrhnuté alebo v šaláte. Jemná pikantnosť a chrumkavá štruktúra sú vynikajúce aj v kombinácii s cibuľou a cesnakom. Výborne sa hodí ako príloha k dobrému steaku. Vyskúšajte!

Ohodnoťte náš recept!
0

Suroviny

Vyberte počet porcií
200 g reďkoviek
1 červená cibuľa
3 strúčiky cesnaku
1vetvička kôpru
1 PL olivového oleja
1 ČL morskej soli
Pomôcky
1 forma na pečenie

Nutričné hodnoty

113 kalórie
8 g sacharidy
7 g tuk
2 g bielkoviny

Postup

1.

Pripravte si reďkovky

Umyte a osušte reďkovky, odstráňte stopku a prekrojte ich na polovicu.
Hotovo
2.

Nakrájajte zeleninu

Cibuľu ošúpeme a nakrájame na väčšie kúsky, cesnak pretlačíme nožom.
Hotovo
3.

Uvarte reďkovky

Reďkovky varte vo vriacej vode približne 2 minúty a sceďte ich.
Hotovo
4.

Predhrejte rúru

Rúru predhrejte na 200 °C horný/spodný ohrev.
Hotovo
5.

Krátko opečieme a hotovo!

Reďkovky zmiešajte s cibuľou, cesnakom, olivovým olejom a morskou soľou v rúre a pečte približne 10 minút.
Hotovo

Poznámky

Nutričné ​​informácie sú orientačné. Odchýlky sú možné.
 Uložiť ako PDF