Quiche s náplňou z tuniaka a špenátu

Špenátový quiche s tuniakom musíte vyskúšať

Quiche je skutočná francúzska klasika. Čerstvé krehké cesto s typickým tvarom, naplnené zmesou vajec a mlieka a čímkoľvek iným, po čom vaše srdce túži. Skutočne výdatná tradičná pochúťka. My sme naplnili quiche špenátom a tuniakom. Ide o zdravú zmes plnú bielkovín, ktorá dokonale dopĺňa krehké cesto. Vyskúšajte špenátový quiche s tuniakom hneď teraz! Aj francúzska kuchyňa môže byť jednoduchá.

Suroviny

Vyberte počet porcií
250 g múky
1 vajce
125 g masla
1štipka soli
200 ml smotany na šľahanie
2 vajcia
1konzerva tuniaka (vo vlastnej šťave)
200g čerstvý špenát
1hrsť kešu
1 g cibuľa
100g gouda
1ČL provensálske korenie
soľ a korenie (podľa chuti)
Pomôcky
potravinová fólia
forma na tart

Nutričné hodnoty

510 kalorie
34 sacharidy
34 tuk
13g bielkoviny

Postup

1.

Na cesto:

Z múky, vajca, studeného masla a soli vymiesime cesto, ktoré zabalíme do potravinovej fólie a necháme 30 minút chladnúť.
Hotovo
2.

Na prípravu náplne:

Na prípravu náplne: Cibuľu ošúpeme a nakrájame. Tuniaka dobre osušte. Kešu oriešky nasekajte nahrubo. Špenát umyte a osušte.
Hotovo
3.

Smotanu a vajcia vyšľahajte, ochuťte provensálskymi bylinkami, soľou a korením. Syr Gouda nakrájajte na plátky.
Hotovo
4.

Predhrejte rúru

Rúru predhrejte na 200 °C horný/spodný ohrev.
Hotovo
5.

Rozvaľkajte cesto

Cesto rozvaľkajte na pomúčenej pracovnej ploche tak, aby bolo o niečo väčšie ako forma. Formu vyložte cestom a zľahka ho pritlačte. Niekoľkokrát pichnite vidličkou.
Hotovo
6.

Pečieme!

Do misky vložte špenát, tuniaka a kešu oriešky a zalejte ich smotanovou zmesou. Posypte syrom gouda a pečte približne 45 minút.
Hotovo

Poznámky

Nutričné ​​informácie sú približným vodítkom na základe uvedených zložiek. Odchýlky sú možné.
 Uložiť ako PDF