Slaný koláč s paradajkami

Quiche – slaný koláč s paradajkami

Slaný koláč s paradajkami je rýchle a chutné jedlo na spontánne stretnutia alebo letný večerný piknik. Podávajte ho s čerstvým šalátom a vytvorte vyvážené jedlo, ktoré si každý zamiluje! Náš quiche je vegánsky a vďaka rôznym druhom rajčín je nielen naozaj pekný, ale aj neporovnateľne chutný. Myslíme si: Toto určite stojí za vyskúšanie.

Suroviny

Vyberte počet porcií
1 lístkové cesto možno kúpiť hotové
1polievková lyžica vegánskeho masla
100 g koktailových paradajok
2 paradajky
400 g tofu
1PL tapiokového škrobu prípadne zemiakový škrob
2lyžice olivového oleja
3 strúčiky cesnaku
1/2lyžičky kurkumy
1/2 lyžičky cibuľového prášku
1polievková lyžica sušeného tymiánu
1/2lyžičky kala namak čierna soľ
2lyžice nesladenej alternatívy mlieka podľa vlastného výberu
soľ a korenie podľa chuti
Pomôcky
Teplovzdušná fritéza
Mixér

Nutričné hodnoty

282 Kalórie
19 g Sacharidy
19 g Tuky
8 g Bielkoviny

Postup

1.

Pripravíme ingrediencie

Umyjeme rajčiny. Rajčiny rozrežeme na polovicu a nakrájame na plátky. Cesnak ošúpeme. Vysušíme tofu. Bazalku umyjeme osušíme a nasekáme nadrobno.
Hotovo
2.

Cesto predpečieme

Lístkové cesto rozrežte tak, aby sa dalo vložiť do okrúhleho plechu teplovzdušnej fritézy vystlaného papierom na pečenie, pričom dávajte pozor na okraje. Základ niekoľkokrát popichajte vidličkou a cesto pečte 10 minút pri 180 °C v teplovzdušnej fritéze dozlatista.
Hotovo
3.

Pripravíme náplň

Tofu, škrob, olivový olej, korenie, maslo a alternatívu mlieka rozmixujeme v mixéri dohladka. Ak je plnka tuhá a nie je homogénna, pridajte ešte trochu vegánskeho mlieka.
Hotovo
4.

Dokončite quiche

Na lístkové cesto dajte tofu plnku a na ňu rozložte rajčiny a bazalku. Quiche pečieme v teplovzdušnej fritéze pri 180°C 30 minút.
Hotovo

Poznámky

Ak nemáte teplovzdušnú fritézu, môžete quiche piecť aj v rúre.
Výživové údaje sú približne vypočítané na základe uvedených zložiek. Odchýlky sú možné.
 Uložiť ako PDF