Banánový chlieb

Obohaťte svoj receptár o banánový chlieb

Banánový chlieb je vynikajúcim prienikom chleba a koláča. Sladké a zdravšie pečenie v podobe banánového chlebíka v rôznych variantoch. Dnešný recept sa však najprv zaoberá klasikou. Jednoduchý banánový chlieb vylepšený niekoľkými čokoládovými kúskami! Rýchlo zmiešajte všetky prísady a vložte ich do formy na pečenie. Pečte necelú hodinu a banánový chlieb si môžete vychutnať ešte teplý.

Ohodnoťte náš recept!
0

Suroviny

Vyberte počet porcií
2 banány veľmi zrelé, spolu asi 300 g dužiny
100 g masla
100 g hnedého cukru
2 vajcia
250 g múky typu 405
100 g prírodného jogurtu
100 g čokoládových kúskov
1štipka soli
Pomôcky
Forma na bochník prípadne iná forma na pečenie

Nutričné hodnoty

250 Kalórie
34 g Sacharidy
11 g Tuky
4 g Bielkoviny

Postup

1.

Príprava

Pripravíme si zmäknuté maslo. Banány ošúpeme a roztlačíme vidličkou.
Hotovo
2.

Miešanie cesta

Maslo a cukor vyšľaháme do nadýchanej konzistencie. Pridáme vajcia a opäť ich vyšľaháme do peny. Potom pridáme všetky ostatné prísady okrem čokoládových kúskov.
Hotovo
3.

Predhriatie rúry

Predhrejeme rúru na horný/spodný ohrev na 180 °C.
Hotovo
4.

Pečenie banánového chleba

Formu vystelieme s papierom na pečenie alebo ju dôkladne vymastíme. Nalejeme do nej cesto, posypeme čokoládovými kúskami a pečtieme približne 55 minút. Spravíme test pomocou špáradla.
Hotovo

Poznámky

Výživové údaje sú približne vypočítané na základe uvedených zložiek. Odchýlky sú možné.
Namiesto čokoládových kúskov môžete banánový chlieb vylepšiť aj o orechy, ovocie alebo iné dobroty.
 Uložiť ako PDF