Slaný koláč s paradajkami
Super jednoduché
Quiche – slaný koláč s paradajkami
Slaný koláč s paradajkami je rýchle a chutné jedlo na spontánne stretnutia alebo letný večerný piknik. Podávajte ho s čerstvým šalátom a vytvorte vyvážené jedlo, ktoré si každý zamiluje! Náš quiche je vegánsky a vďaka rôznym druhom rajčín je nielen naozaj pekný, ale aj neporovnateľne chutný. Myslíme si: Toto určite stojí za vyskúšanie.
Suroviny
Vyberte počet porcií
1 lístkové cesto možno kúpiť hotové | |
1polievková lyžica vegánskeho masla | |
100 g koktailových paradajok | |
2 paradajky | |
400 g tofu | |
1PL tapiokového škrobu prípadne zemiakový škrob | |
2lyžice olivového oleja | |
3 strúčiky cesnaku | |
1/2lyžičky kurkumy | |
1/2 lyžičky cibuľového prášku | |
1polievková lyžica sušeného tymiánu | |
1/2lyžičky kala namak čierna soľ | |
2lyžice nesladenej alternatívy mlieka podľa vlastného výberu | |
soľ a korenie podľa chuti |
Pomôcky
Teplovzdušná fritéza | |
Mixér |
Nutričné hodnoty
282
Kalórie
19 g
Sacharidy
19 g
Tuky
8 g
Bielkoviny
Postup
1.
Pripravíme ingrediencie
Umyjeme rajčiny. Rajčiny rozrežeme na polovicu a nakrájame na plátky. Cesnak ošúpeme. Vysušíme tofu. Bazalku umyjeme osušíme a nasekáme nadrobno.
Hotovo
2.
Cesto predpečieme
Lístkové cesto rozrežte tak, aby sa dalo vložiť do okrúhleho plechu teplovzdušnej fritézy vystlaného papierom na pečenie, pričom dávajte pozor na okraje. Základ niekoľkokrát popichajte vidličkou a cesto pečte 10 minút pri 180 °C v teplovzdušnej fritéze dozlatista.
Hotovo
3.
Pripravíme náplň
Tofu, škrob, olivový olej, korenie, maslo a alternatívu mlieka rozmixujeme v mixéri dohladka. Ak je plnka tuhá a nie je homogénna, pridajte ešte trochu vegánskeho mlieka.
Hotovo
4.
Dokončite quiche
Na lístkové cesto dajte tofu plnku a na ňu rozložte rajčiny a bazalku. Quiche pečieme v teplovzdušnej fritéze pri 180°C 30 minút.
Hotovo
Poznámky
Ak nemáte teplovzdušnú fritézu, môžete quiche piecť aj v rúre.
Výživové údaje sú približne vypočítané na základe uvedených zložiek. Odchýlky sú možné.