Batátové placky

Oslaďte si život – batátové placky

Sladké zemiakové placky sú geniálne. Či už teplé alebo studené, ako hlavný chod alebo snack: Tieto malé pochúťky sú vždy vynikajúce. Okrem toho ich pripravíte jednoducho a rýchlo. Sladké zemiakové placky najradšej smažíme na panvici na troche rastlinného oleja. Ak chcete znížiť množstvo tuku na minimum, môžete ich upiecť v teplovzdušnej fritéze. Nebojte sa, aj takto budú chrumkavé. Samozrejme, je to len na vás! Mimochodom, tieto malé kúsky sú vegánske. Odporúčame k nim našu vegánsku kyslú smotanu alebo vegánsku cesnakovú omáčku. Spolu sú jednoducho jedna báseň.

Ohodnoťte náš recept!
0

Suroviny

Vyberte počet porcií
500 g sladkých zemiakov
1 voskový zemiak
2 mrkvy
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
2PL mletých ľanových semienok
5PL vody
3PL zemiakového škrobu
1/2zväzku petržlenu
2ČL morskej soli
1ČL kari
1ČL mletej papriky
3lyžice rastlinného oleja
Soľ a korenie podľa chuti
Pomôcky
Kuchynské strúhadlo

Nutričné hodnoty

312 Kalórie
47 g Sacharidy
10 g Tuky
5 g Bielkoviny

Postup

1.

Pripravte si suroviny

Ošúpte zemiaky, cibuľu, cesnak a mrkvu. Všetko nastrúhajte na jemno. Zmiešajte mleté ľanové semienko s vodou a vložte do chladničky. Petržlenovú vňať umyte, osušte a nasekajte nadrobno (časť petržlenu si odložte na ozdobu).
Hotovo
2.

Sušenie zeleniny

Zeleninu posypte soľou a nechajte 10 minút odstáť. Potom ju vložte do čistej utierky a dôkladne osušte.
Hotovo
3.

Spravte placky

Zeleninu zmiešajte s ľanovým semienkom, škrobom a koreninami a vytvarujte z nej placky rovnakej veľkosti. Zľahka ich sploštite v ruke.
Hotovo
4.

Vyprážajte placky

Rozpáľte panvicu a dajte do nej trochu rastlinného oleja. Placky postupne smažte, kým nie sú zlatisté z oboch strán.
Hotovo
 Uložiť ako PDF