Polievka z červenej šošovice
Super jednoduché
Vegánska polievka z červenej šošovice
Polievka z červenej šošovice má neopísateľnú chuť, ktorej nedokážeme odolať. Navyše, malá červená šošovica je plná bielkovín, recept je vegánsky a polievku ľahko premeníte na prívarok. Môžete si od teplého, upokojujúceho jedla želať viac? My si myslíme, že nie! Šošovicovú polievku najradšej varíme priamo v prístroji GrandPrix, kde ju aj najemno prepasírujeme. Je ochutená čerstvou thajskou bazalkou. Je výraznejšia ako klasická bazalka a dokonca v nej môžete cítiť paprikovú a škoricovú príchuť. Výborne sa hodí na doplnenie tejto polievky.
Suroviny
Vyberte počet porcií
200 g červenej šošovice | |
500 ml vody | |
200 ml kokosového mlieka | |
1 mrkva | |
50 g zeleru | |
20 g zázvoru | |
1 cibuľa | |
2 strúčiky cesnaku | |
2lyžice rastlinného oleja | |
1/2zväzku thai bazalky alebo kôpru, či hladkej petržlenovej vňate | |
soľ a korenie podľa chuti |
Pomôcky
GrandPrix voliteľné | |
alebo ponorný mixér |
Nutričné hodnoty
389
Kalórie
37 g
Sacharidy
18 g
Tuky
16 g
Bielkoviny
Postup
1.
Pripravte si suroviny
Ošúpte a nahrubo nakrájajte mrkvu, cibuľu, cesnak, zázvor a zeler. Thajskú bazalku umyte, osušte a nahrubo nasekajte.
Hotovo
2.
Uvarte polievku
Zeleninu vložte do hrnca GrandPrix spolu s rastlinným olejom, červenou šošovicou, vodou a polovicou kokosového mlieka. Nastavte rýchlosť 1, 105 °C a 40 minút. Zapnite varenie. Alebo všetko uvarte vo veľkom hrnci.
Hotovo
3.
Polievkové pyré
Po uplynutí času pridajte zvyšné kokosové mlieko a polovicu thajskej bazalky. Polievku pyréujte 2 minúty pri rýchlosti 8. Dochuťte soľou a korením a ozdobte zvyšnou thajskou bazalkou.
Hotovo
Poznámky
Ak neviete kúpiť thajskú bazalku, môžete si polievku jednoducho pripraviť so žeruchou alebo plochým petržlenom.
Nutričné hodnoty vychádzajú z uvedených surovín a v skutočnosti sa môžu líšiť.