Maslová tekvica plnená hovädzím mäsom
Super jednoduché
Symbol jesene, maslová tekvica, trochu inak
Na jeseň milujeme farebnú zeleninu. Jedným z našich najobľúbenejších receptov je momentálne určite plnená maslová tekvica. S mletým mäsom a ementálom dáme sladkastej tekvici výraznú nôtu. Ale: Plnenie maslovej tekvice je super jednoduché a môžete to urobiť takmer s akoukoľvek ingredienciou, ktorú máte radi. Buďte kreatívni a premeňte ho na svoj obľúbený jesenný recept!
Suroviny
Vyberte počet porcií
1 maslová tekvica | |
150 g mleté hovädzie mäso | |
100 g ementál | |
1kus pór | |
2 Strúčiky cesnaku | |
1 červená cibuľa | |
1 mrkva | |
1 paradajka | |
2vetvička rozmarín | |
2vetvička tymián | |
20 g maslo | |
soľ a korenie na dochutenie |
Nutričné hodnoty
640
kalórie
34 g
sacharidy
37 g
tuk
37 g
bielkoviny
Postup
1.
Pripravte si tekvicu
Maslovú tekvicu pozdĺžne rozpoľte a lyžičkou odstráňte semienka a vlákna. Dužinu priečne narežte nožom. Obe polovice potrite maslom. Ošúpte jeden zo strúčikov cesnaku a votrite ich do tekvice. Dochutíme soľou a korením.
Hotovo
2.
Predhrejte rúru
Rúru predhrejte na 180°C.
Hotovo
3.
Pripravte si náplň
Ošúpte a jemne nakrájajte zvyšné strúčiky cesnaku, cibuľu a mrkvu. Umyte paradajku a pór. Pór nakrájame na jemné kolieska a paradajku na malé kocky. Všetko zmiešame s mletým hovädzím mäsom.
Hotovo
4.
Na vylepšenie
Rozmarín a tymian umyjeme, osušíme a otrháme lístky zo stonky. Nasekáme na drobno. Pridajte ich do zmesi mletého hovädzieho mäsa. Dochutíme soľou a korením.
Hotovo
5.
Plnenie tekvice
Vložte pripravenú náplň do tekvice. Ementál nastrúhajte a posypte ním tekvicu.
Hotovo
6.
Pečenie tekvice
Tekvicu pečieme asi 40 minút, kým tekvica nie je mäkká a mleté mäso uvarené.
Hotovo
Poznámky
Nutričné hodnoty sú odhadované podľa surovín. V skutočnosti sa môžu líšiť.