Plnené kvety cukety

Kvety cukety majú jedinečnú chuť

Skúsili ste kvety namiesto celej cukety? Plnené kvety cukety sú talianskou klasikou a skutočnou pochúťkou. V našom recepte ich plníme lahodným ricottovým krémom, ktorý sa hodí k sladkej chuti kvetov s čerstvými bylinkami a štipkou limetky. Či už ako predjedlo s trochou ciabatty alebo ako príloha k vynikajúcemu talianskemu hlavnému jedlu: Plnené kvety cukety stoja za vyskúšanie!

Ohodnoťte náš recept!
0

Suroviny

Vyberte počet porcií
8 cuketové kvety
200 g Ricotta
50 g parmezán
1 žĺtok
1 limetka
8vetvičky petržlen
4PL olivový olej
1hrsť muškátový oriešok
soľ a korenie na dochutenie
Pomôcky
ručný mixér alebo mixér
zapekacia misa

Nutričné hodnoty

317 kalórie
11 g sacharidy
26 g tuk
12 g bielkoviny

Postup

1.

Pripravte si cuketové kvety

Najprv opatrne umyte cuketové kvety, nechajte ich odkvapkať, potom ich jemne roztrhnite a vytočte piestiky.
Hotovo
2.

Predhrejte rúru

Rozohrejte rúru na 180 °C, horný a dolný ohrev, a potrite formu na pečenie olivovým olejom.
Hotovo
3.

Pripravte si náplň

Ricottu dajte do misky a zmiešajte s jemne nasekanou petržlenovou vňaťou, parmezánom, žĺtkom, šťavou z limetky a koreninami. Nakoniec suroviny rozmixujte tyčovým mixérom a pomocou čajovej lyžičky naplňte kvety. Špičky kvetov nakoniec zatočte dokopy, aby plnka nevytekala von.
Hotovo
4.

Plnenie a pečenie

Ricottový krém opatrne naplníme do kvietkov, zatočíme a pokvapkáme olivovým olejom. Pečieme 20 minút a podávame horúce.
Hotovo

Poznámky

Jedlé kvety nájdete v dobre zásobených supermarketoch, v lahôdkach alebo na trhu. Majte oči na stopkách!
Nutričné ​​hodnoty sú odhadované podľa surovín. V skutočnosti sa môžu líšiť.
 Uložiť ako PDF