T-Bone Steak z grilu

T-Bone steak pre labužníkov

Zdá sa vám grilovanie T-bone steak vždy zložité? Nie je! Dôležitá je správna technika! Dnes vám ukážeme, ako najradšej grilujeme náš T-bone steak. Mäso najprv opečieme zo všetkých strán na maximálnom ohni a potom ho necháme piecť na nepriamom ohni (t. j. tam, kde mäso nie je vystavené priamemu ohňu). Aby to dobre fungovalo, je najlepšie použiť gril s poklopom. Najjednoduchšie je to s plynovým grilom, ale funguje to aj pri kotlíkovom grile. Vyskúšajte to! Tip: Ak chcete mať istotu, môžete počas pečenia mäsa použiť aj teplomer na mäso. Pre stredne prepečený steak je ideálna teplota v jadre 54 °C.

Suroviny

Vyberte počet porcií
2 T-bone steaky hrubé asi 3 cm
hrubozrná soľ
Pomôcky
1 plynový gril
1 grilovacie kliešte

Nutričné hodnoty

987 Kalórie
2 g Sacharidy
32 g Tuky
172 g Bielkoviny

Postup

1.

Opláchnite steak

Steak opláchnite pod studenou vodou a osušte.
Hotovo
2.

Pripravte gril

Gril predhrejte na čo najvyššiu teplotu, ale zachovajte nepriamu zónu (napríklad na plynovom grile so 4 horákmi môžete zapnúť dva ľavé horáky, ale dva pravé horáky nechať vypnuté).
Hotovo
3.

Grilovaný steak

Steak T-bone grilujte na priamom ohni asi 3 minúty z každej strany (pre extra pekné grilovacie stopy ho môžete v polovici otočiť na 45-90°).
Hotovo
4.

Steak necháme uvariť

Steak položte na tú časť grilu, ktorá nie je vystavená priamemu teplu, a nechajte ho piecť približne 10 minút. Pred krájaním nechajte steak krátko odpočívať, aby sa šťava z mäsa optimálne rozložila. Nakrájajte, posypte soľou a vychutnajte si ho.
Hotovo

Poznámky

Nutričné ​​hodnoty sú odhadované podľa surovín. V skutočnosti sa môžu líšiť.
 Uložiť ako PDF