Pečené hovädzie mäso Sous-vide
Super jednoduché
Takto jemné pečené hovädzie ste ešte nejedli
Pripraviť pečené hovädzie sous-vide je naozaj dobrý nápad. Vďaka spôsobu varenia vo vákuovom vrecku sa v mäse dokonale zachovávajú chute, je uvarené na správnom mieste a vďaka rýchlemu skoku do horúcej panvice získava aj korenistú chrumkavú kôrku. Vyskúšajte náš recept a presvedčte sa sami! Hľadáte k nemu prílohu? Potom by ste si určite mali pozrieť naše recepty na prílohy!
Suroviny
Vyberte počet porcií
1 kg hovädzieho mäsa | |
2vetvičky tymiánu | |
2vetvičky rozmarínu | |
2lyžičky čierneho korenia | |
20 g masla |
Pomôcky
1 Varič sous vide | |
1 vákuové vrecko a vákuová tlaková nádoba |
Nutričné hodnoty
240
Kalórie
0 g
Sacharidy
10 g
Tuky
37 g
Bielkoviny
Postup
1.
Pripravte hovädzie mäso
Hovädzie mäso opláchnite pod studenou vodou, osušte, v prípade potreby odstráňte tuk a striebornú kožu. Bylinky umyte a osušte.
Hotovo
2.
Okorente a vákuujte
Dochuťte čiernym korením. Mäso vákuovo uzavrite spolu s 10 g masla a bylinkami.
Hotovo
3.
Pomalé varenie
Predhrejte vodný kúpeľ s varičom sous vide na 60 °C a hovädzie varte 4 hodiny.
Hotovo
4.
Upečte roastbeef
Na panvici rozpustite zvyšné maslo a opekajte mäso zo všetkých strán približne 30 sekúnd.
Hotovo
Poznámky
Nutričné hodnoty sú odhadované podľa surovín. V skutočnosti sa môžu líšiť.