Nepečený cheesecake
Super jednoduché
Nechce sa vám piecť? Potom je čas na nepečený cheesecake
Cheesecake bez pečenia – nielenže sa rozplýva na jazyku, ale aj sa ľahko pečie. Vlastne, nie je upečený. Pretože ako už názov napovedá, tento tvarohový koláč nie je pečený! Naopak, uloží sa do chladničky. Chrumkavý sušienkový základ a krémová syrová náplň sú však vďaka želatíne neodolateľné. Torta, ktorá určite poteší vašich hostí. Vyskúšajte náš rýchly a jednoduchý recept!
Suroviny
Vyberte počet porcií
50 g maslových sušienok | |
80 g masla | |
200 g cukru | |
3listy želatíny | |
1 pomaranč | |
1 citrón | |
1 limetka | |
300 g smotanového syra | |
100 g kyslej smotany |
Pomôcky
GrandPrix | |
alebo mixér |
Nutričné hodnoty
265
Kalórie
32 g
Sacharidy
12 g
Tuky
5 g
Bielkoviny
Postup
1.
Na cesto
Maslo nechajte zohriať na izbovú teplotu. Sušienky rozdrvte najemno a zmiešajte s 20 g cukru a maslom, kým nevznikne rovnomerná zmes (tento krok môžete vykonať buď na rýchlosti 2 v prístroji GrandPrix, alebo pomocou mixéra).
Hotovo
2.
Vytvarujte spodok
Dno formy na pečenie vyložte papierom na pečenie alebo potravinovou fóliou a rovnomerne a pevne do nej vtlačte sušienkovú zmes.
Hotovo
3.
Namočte želatínu
Želatínu vložte do studenej vody a nechajte približne 10 minút napučať.
Hotovo
4.
Pridajte citrusové plody
Vytlačte šťavu z limetky, pomaranča a citróna. Vytlačte želatínu a všetko spolu s cukrom zahrievajte v hrnci (alebo v GrandPrix na rýchlosti 2), kým sa želatína nerozpustí.
Hotovo
5.
Dokončite náplň
Pridajte smotanový syr a kyslú smotanu a dobre premiešajte (v prístroji GrandPrix s motýľovým nadstavcom 2 minúty pri rýchlosti 3).
Hotovo
6.
Dokončite nepečený tvarohový koláč
Zmes rovnomerne rozotrite na základ a nechajte ju chladiť aspoň 3 hodiny. Podávajte prípadne s čerstvými bobuľovými plodmi.
Hotovo
Poznámky
Nutričné hodnoty sú odhadované podľa surovín. V skutočnosti sa môžu líšiť.