Nepečený cheesecake

Nechce sa vám piecť? Potom je čas na nepečený cheesecake

Cheesecake bez pečenia – nielenže sa rozplýva na jazyku, ale aj sa ľahko pečie. Vlastne, nie je upečený. Pretože ako už názov napovedá, tento tvarohový koláč nie je pečený! Naopak, uloží sa do chladničky. Chrumkavý sušienkový základ a krémová syrová náplň sú však vďaka želatíne neodolateľné. Torta, ktorá určite poteší vašich hostí. Vyskúšajte náš rýchly a jednoduchý recept!

Ohodnoťte náš recept!
0

Suroviny

Vyberte počet porcií
50 g maslových sušienok
80 g masla
200 g cukru
3listy želatíny
1 pomaranč
1 citrón
1 limetka
300 g smotanového syra
100 g kyslej smotany
Pomôcky
GrandPrix
alebo mixér

Nutričné hodnoty

265 Kalórie
32 g Sacharidy
12 g Tuky
5 g Bielkoviny

Postup

1.

Na cesto

Maslo nechajte zohriať na izbovú teplotu. Sušienky rozdrvte najemno a zmiešajte s 20 g cukru a maslom, kým nevznikne rovnomerná zmes (tento krok môžete vykonať buď na rýchlosti 2 v prístroji GrandPrix, alebo pomocou mixéra).
Hotovo
2.

Vytvarujte spodok

Dno formy na pečenie vyložte papierom na pečenie alebo potravinovou fóliou a rovnomerne a pevne do nej vtlačte sušienkovú zmes.
Hotovo
3.

Namočte želatínu

Želatínu vložte do studenej vody a nechajte približne 10 minút napučať.
Hotovo
4.

Pridajte citrusové plody

Vytlačte šťavu z limetky, pomaranča a citróna. Vytlačte želatínu a všetko spolu s cukrom zahrievajte v hrnci (alebo v GrandPrix na rýchlosti 2), kým sa želatína nerozpustí.
Hotovo
5.

Dokončite náplň

Pridajte smotanový syr a kyslú smotanu a dobre premiešajte (v prístroji GrandPrix s motýľovým nadstavcom 2 minúty pri rýchlosti 3).
Hotovo
6.

Dokončite nepečený tvarohový koláč

Zmes rovnomerne rozotrite na základ a nechajte ju chladiť aspoň 3 hodiny. Podávajte prípadne s čerstvými bobuľovými plodmi.
Hotovo

Poznámky

Nutričné ​​hodnoty sú odhadované podľa surovín. V skutočnosti sa môžu líšiť.
 Uložiť ako PDF