Halloumi Burger

Ugrilujte is halloumi burger

Halloumi Burger: Je syrový, korenistý, vegetariánsky – jednoducho ideálny burger na vašu ďalšiu grilovaciu párty. Na záver môžete medzi polovice žemlí umiestniť niekoľko plátkov grilovanej zeleniny, konkrétne cukety a baklažánu. Rafinovane marinovaný, s cibuľou, šalátom a správnymi omáčkami tento burger zaručene vyrazí dych aj milovníkom mäsa medzi vašimi hosťami. Vyskúšajte to!

Ohodnoťte náš recept!
0

Suroviny

Vyberte počet porcií
2 žemle na hamburger
4 listy šalátu
1/2 cibule
2 porcie medovo-horčicovej omáčky
2 porcie majonézy
20 g masla
Na halloumi
400 g halloumi ideálne sú 2 kusy po 200 g
1/2zväzku tymiánu
1lyžička medu
1 citrón
3lyžice olivového oleja
soľ a korenie podľa chuti
Na grilovanú zeleninu
1/2 cukety
1/2 baklažánu
1 strúčik cesnaku
1lyžica olivového oleja
soľ a korenie podľa chuti
Pomôcky
gril Tento recept môžete pripraviť na akomkoľvek type grilu alebo na panvici
kuchynské strúhadlo

Nutričné hodnoty

893 Kalórie
23 g Sacharidy
68 g Tuky
47 g Bielkoviny

Postup

1.

Na halloumi

Nakrájajte halloumi na 2 rovnako hrubé plátky. Tymián umyte, osušte, lístky otrhajte zo stoniek a nahrubo nasekajte. Limetku umyte, nastrúhajte kôru a vytlačte z nej šťavu. Zmiešajte tymián, citrónovú kôru a šťavu a olivový olej. Dochuťte soľou a korením. Halloumi marinujte aspoň jednu hodinu.
Hotovo
2.

Grilovaná zelenina

Cuketu a baklažán umyte a nakrájajte pozdĺžne na veľmi tenké plátky. Cesnak ošúpeme, nakrájame nadrobno, zmiešame s olivovým olejom a ochutíme soľou a korením. Zeleninu marinujte aspoň 1 hodinu.
Hotovo
3.

Predhriatie grilu

Gril predhrejte na strednú teplotu. Zeleninu a halloumi položte na gril. Zeleninu grilujte približne 1 minútu z každej strany a halloumi približne 3 minúty z každej strany.
Hotovo
4.

Na hamburger

Rozrežte žemle na hamburgery, potrite ich maslom a položte ich rezom nadol na gril na približne 1 minútu, kým nie sú zlatohnedé. Umyte šalát a nakrájajte ho na kúsky, ošúpte cibuľu a nakrájajte ju na tenké plátky.
Hotovo
5.

Prikryte hamburgery

Spodnú polovicu žemle potrite majonézou. Na vrch položte šalát, cibuľu, cuketu, baklažán, halloumi, cuketu a baklažán. Hornú polovicu žemle potrite medovo-horčicovou omáčkou a položte na hamburger.
Hotovo

Poznámky

Nutričné ​​hodnoty sú odhadované podľa surovín. V skutočnosti sa môžu líšiť.
 Uložiť ako PDF