Medovo-horčicový dresing

Tajná zbraň vašich šalátov? Medovo-horčicový dresing

Medovo-horčicový dresing premení aj ten najjednoduchší šalát na skutočný zážitok. Lahodná kombinácia ostrej horčice, sladkého medu, oleja, soli a korenia dodá vášmu šalátu ten správny šmrnc. Tento šalátový dresing radi používame do šalátu zo zelenej špargle, zemiakového a rukolového šalátu alebo šalátu z červenej repy. Všetko pretrepte v nádobe a máte dokonalý dresing na váš šalát!

Prejsť na recept

Najskôr boli jednoduché olejovo-ocotové dresingy, ktoré boli klasikou na mnohých rodinných hostinách. Ale časy sa menia a naše chuťové poháriky hľadajú nové, vzrušujúce kombinácie. Medovo-horčicový dresing je presne takým príkladom. Táto zmes dvoch silných, ale zároveň kompatibilných ingrediencií je skutočným gastronomickým zážitkom. Ako vznikol tento osviežujúci mix?

História Medovo-horčicového dresingu

História horčice siaha až do staroveku. Starovekí Gréci a Rimania ju používali nielen ako korenie, ale aj ako liek. Na druhej strane, med bol v staroveku považovaný za “božský nektár”. Zmiešaním týchto dvoch ingrediencií sa rodí medovo-horčicový dresing, ktorý zdôrazňuje najlepšie z obidvoch svetov: sladkosť medu a pikantnosť horčice. Dnes je tento dresing považovaný za modernú klasiku, ktorá zmení akýkoľvek jednoduchý šalát na gurmánsky zážitok. Tento dresing si môžete pripraviť aj vo väčšom množstve a skladovať ho v nádobke v chladničke.

Vplyv Medovo-horčicového dresingu na zdravie

Med a horčica samy o sebe majú mnoho zdravotných výhod. Med je prirodzeným antibakteriálnym prostriedkom a je známy svojimi protizápalovými vlastnosťami. Horčica na druhej strane podporuje trávenie a môže pomôcť pri bolestiach svalov. Ich kombinácia v medovo-horčicovom dresingu nie je len výživná, ale aj chutná.

Zaujímavosti o Medovo-horčicovom dresingu

Máte tušenie, že tento dresing môže byť aj zázračnou marinádou? Áno, je to tak! Jeho sladká a ostrá kombinácia dokáže preniknúť do mäsa a dodá mu jedinečnú chuť. Takže ak hľadáte spôsob, ako oživiť svoje kulinárske dobrodružstvá, vyskúšajte tento dresing nielen na šaláty, ale aj na mäso.

Medovo-horčicový dresing je viac než len doplnok k jedlu. Je to cesta k novým kulinárskym zážitkom, ktoré oslovujú všetky naše chuťové poháriky. Ak ste ho ešte neskúsili, je najvyšší čas to napraviť!

Suroviny

Vyberte počet porcií
1polievková lyžica horčice
1PL medu vegánska alternatíva: agávový sirup
4PL olivového oleja
1PL balzamikového octu
Soľ a korenie podľa chuti

Nutričné hodnoty

592 Kalórie
22 g Sacharidy
56 g Tuky
1 g Bielkoviny

Postup

1.

Príprava dresingu

Zmiešajte všetky prísady a vymiešajte. Náš tip je suroviny pretriasť v malej uzavretej nádobe.
Hotovo

Poznámky

Ak chcete, aby bol dresing vegánsky, namiesto medu použite agávový sirup.
Množstvo uvedené v recepte zodpovedá jednej porcii a vystačí na veľkú misu šalátu.
Nutričné hodnoty vychádzajú z uvedených surovín a v skutočnosti sa môžu líšiť.
 Uložiť ako PDF
Značky