Zelený šalát so špargľou

Obohaťte zelený šalát špargľou

Šalát so zelenou špargľou je ideálny na jar a leto. Chrumkavá zelená špargľa v kombinácii s polníčkom, vlašskými orechmi, pikantnou fetou a mnohými ďalšími zdravými a zelenými ingredienciami. Či už ako hlavný chod alebo ako príloha na grilovačku či letné jedlo: tento šalát je naozaj dobrý v každej podobe. Nechajte sa prekvapiť vzrušujúcou kombináciou ingrediencií a vychutnajte si tento letný šalát!

Ohodnoťte náš recept!
0

Suroviny

Vyberte počet porcií
6tyčiniek zelenej špargle
150 g polníčka
2 jarné cibuľky
100 g fety
1/2 uhorky
80 g eidamu
1/4zväzku čerstvej petržlenovej vňate
30 g vlašských orechov
1ČL olivového oleja
1ČL citrónová šťava
soľ a korenie podľa chuti

Nutričné hodnoty

137 Kalórie
5 g Sacharidy
10 g Tuky
7 g Bielkoviny

Postup

1.

Pripravíme si suroviny

Špargľu umyjeme a nakrájame na 3 cm dlhé kúsky. Jarnú cibuľku umyte a nakrájajte na jemné kolieska. Uhorku umyte a nakrájajte na malé kúsky. Fetu necháme odkvapkať a rozdrobíme. Polníček umyte a sceďte.
Hotovo
2.

Pripravte orechy

Vlašské orechy opražte na panvici na strednom ohni cca 5 minút bez pridania oleja. Nasekajte nahrubo.
Hotovo
3.

Špargľu opečte

Do panvice dáme rastlinný olej a špargľu opekáme zo všetkých strán na vysokej teplote asi 3 minúty.
Hotovo
4.

Šalát podávame

Všetky ingrediencie spolu zmiešame a dochutíme olivovým olejom, citrónovou šťavou, soľou a korením.
Hotovo

Poznámky

Nutričné ​​hodnoty sú odhadované podľa surovín. V skutočnosti sa môžu líšiť.
 Uložiť ako PDF