Kuracie krídla z teplovzdušnej fritézy

Kuracie krídla sú klasika, pripravte ich inak

Každý z nás pozná ten jedinečný chuťový zážitok, ktorý prinesú dobre pripravené kuracie krídla. Svojím jedinečným charakterom sú schopné ovplyvniť celý priebeh večera či obeda. No čo keď vám povieme, že existuje spôsob, ako túto skvelú chuť dosiahnuť bez použitia oleja a fritovania? Správne ste uhádli, ide o teplovzdušnú fritézu.

Prejsť na recept

Kuracie krídla sú v Amerike obľúbenou pochúťkou už desaťročia. Vznikli ako spôsob, ako zužitkovať menej obľúbené časti kurčaťa a rýchlo sa stali hitom. Kombinácia sladkastého, pikantného BBQ dressingu a mäkkej, šťavnatej chuti kurčaťa vytvorila neodolateľnú kombináciu. Zatiaľ čo tradícia ich prípravy je často spojená s fritovaním v oleji, v posledných rokoch sa teplovzdušné fritézy stali populárnym nástrojom na ich prípravu.

Výhody teplovzdušnej fritézy

Teplovzdušná fritéza prináša niekoľko výhod, najmä keď ide o prípravu kuracích krídel. Vďaka tejto metóde môžeme dosiahnuť dokonalú kôrku bez použitia nadmerného množstva oleja. Tým pádom sú kuracie krídla nielen chutnejšie, ale aj o niečo zdravšie. Fritéza tiež zabezpečuje, že mäso zostane šťavnaté a vláčne.

Rôzne varianty a inšpirácie

Kuracie krídla v štýle BBQ sú len špičkou ľadovca. Vďaka teplovzdušnej fritéze môžete experimentovať s rôznymi marinádami a koreninami. Či už máte chuť na korenisté ázijské krídla, sladké a kyslé alebo klasiku v podobe cesnakovo-parmezánového trojobalu, možností je nespočetne veľa. Máte teda pred sebou recept na prípravu klasických kuracích krídel v štýle BBQ z teplovzdušnej fritézy. A či už ste veteránom v oblasti kuracích krídel alebo sa do nich púšťate po prvýkrát, s týmto receptom a pár tajnými trikmi budú vaše krídla chutným a nezabudnuteľným zážitkom.

Ak je pre vás teplovzdušná fritéza novinkou, určite by ste si mali prečítať naše články „Čo variť v teplovzdušnej fritéze?“ a „Ako naplno využiť teplovzdušnú fritézu?“ S našimi tipmi a trikmi rýchlejšie ovládnete majstrovstvo prípravy jedál v tejto mašinke a doslova si ju zamilujete. Viac inšpirácie na recepty z teplovzdušnej fritézy tiež nájdete v našom archíve receptov. Prajeme dobrú chuť a veľa nadšenia do skúšania nových receptov.

Ohodnoťte náš recept!
0

Suroviny

Vyberte počet porcií
6 kuracích krídel
1PL kari korenia
1PL chilli v prášku
1 strúčik cesnaku
1kus čerstvého zázvoru 2 cm dlhy
2PL sezamového oleja
1PL sójovej omáčky
1/4zväzku koriandra
2PL sezamových semienok
Pomôcky
Teplovzdušná fritéza

Nutričné hodnoty

394 Kalórie
10 g Sacharidy
28 g Tuky
23 g Bielkoviny

Klarstein teplovzdušné fritézy

Postup

1.

Pripravte si ingrediencie

Kuracie krídla opláchnite v studenej vode a osušte. Olúpte a nadrobno nakrájajte strúčik cesnaku. Ošúpte a nastrúhajte zázvor. Zmiešajte všetky prísady okrem sezamových semienok a koriandra.
Hotovo
2.

Namarinujte kuracie krídla

Kuracie krídla zalejte marinádou a dôkladne ju votrite.
Hotovo
3.

Vyprážajte vzduchom

Kuracie krídla vložte do panvice fritézy vystlanej papierom na pečenie a fritujte 15 minút na programe kura (alebo pri 180 °C).
Hotovo
4.

Servírujte

Umyte koriander, osušte ho a nasekajte nadrobno. Kuracie krídla podávajte posypané koriandrom a sezamovými semienkami.
Hotovo

Poznámky

Nutričné hodnoty vychádzajú z uvedených surovín a v skutočnosti sa môžu líšiť.
 Uložiť ako PDF