“Pripálený” baskický cheesecake

Recept na pripečený baskický tvarohový koláč: Takto na to!

Počuli ste už o spálenom baskickom tvarohovom koláči? Odkedy sme ho vyskúšali, nevieme sa tejto pochúťky nabažiť. Rustikálny, ale zároveň nebeský dezert si získal srdcia a chuťové poháriky gurmánov po celom svete. Svojím jedinečným vzhľadom a neodolateľnou chuťou je dôkazom kulinárskych schopností Baskov a ich lásky k jednoduchosti, tradíciám a inováciám. Ako už názov napovedá, koláč je na vrchu upečený „do spálena.“ To mu dodáva zvláštnu vôňu. Pod tmavým povrchom sa skrýva neopísateľne jemná a krémová štruktúra, ktorá presvedčí aj vás. Ukážeme vám náš recept! Mimochodom, podáva sa s lahodnou čokoládovou polevou, ktorá koláču dodá jedinečný šmrnc. Ideme na to?

Ohodnoťte náš recept!
0

Suroviny

Vyberte počet porcií
600 g smotanového syra
4 vajcia
300 ml smotany
50 g múky typ 405
1PL vanilkovej arómy
1štipka soli
1 čokoládová poleva
Pomôcky
Forma na pečenie priemer 22 cm

Nutričné hodnoty

311 Kalórie
25 g Sacharidy
21 g Tuky
6 g Bielkoviny

Postup

1.

Predhrejte rúru

Predhrejte rúru na 200 °C horný/spodný ohrev.
Hotovo
2.

Pripravte cheesecake

V kuchynskom robote alebo ručným mixérom pri nízkych otáčkach zmiešajte krémový syr a cukor do hladka. Po jednom pridajte vajcia a mixujte pri vysokých otáčkach, kým sa dobre nespoja. Postupne pridávajte vanilkovú arómu, soľ a smotanu pri nízkych otáčkach. Nakoniec do cesta preosejeme múku.
Hotovo
3.

Pečte!

Vyložte formu na pečenie papierom na pečenie a nalejte do nej cesto. Pečte 50 minút. Ak chcete krémovejšiu štruktúru, pečte koláč 35 minút pri 240 °C. Po upečení nechajte cheesecake vychladnúť a podávajte s čokoládovou polevou.
Hotovo

Poznámky

Nutričné hodnoty vychádzajú z uvedených surovín a v skutočnosti sa môžu líšiť.
 Uložiť ako PDF